Pozdravljeni,
prejsni vikend smo'>o sli v IKEo'>O v Graz in smo'>o sli med nakupovanjem nekaj pojest v njihovi restavraciji....poskusili smo'>o sladico'>o, ki izgleda takole(pojdite cisto'>o na konec strani in glejte slikice kjer pise "Kaffeepause" - prava slika je tista cisto'>o zadnja, kjer pise "Himbeerkuchen und Kaffee"):
http://www.ikea.at/webapp/wcs/stores/servlet/Ike
Testo'>o je bilo'>o....kaj pa vem, malo'>o drobljivo'>o, a videlo'>o se je da ni ravno'>o krhko'>o (kot za pite). Na prvi pogled je ozgledalo'>o celo'>o tako'>o, kot bi za podlago'>o polagali sladke krekerje....bilo'>o je podobno'>o listnatemu, ker se je ob straneh (kot je vidno'>o na slikici) malo'>o dvignilo'>o...No'>o, v glavnem, cez podlago'>o je bila v tankem sloju namazana mlecna cokolada, cez je prisla v obliki trikotnika (v prerezu) namazana nekaksan vanilijeva krema, ki je bila, mimogrede, najboljsa kar sem jih kdaj jedla, in tako'>o puhasto'>o ij obenem kompktno'>o pripravljena da mi niti slucajno'>o ne uspe ugotovit, kako'>o se bi jo'>o pripravilo'>o.....imate kaksno'>o idejo'>o???
o'>o'>o'>o'>Pecivo'>o na sliki ne kaze svoje prave oblike - speceno'>o je namrec tako'>o kot nekaksen kupcek - v sredini gre boj proti vrhu. Krema je tudi tako'>o nadevana (gre gor v spic) in ravno'>o tu ne razumem, kako'>o jim uspe kramo'>o tako'>o namazati, ne da bi se razlezla navzdol...in se posebej potem, ko'>o cez polijejo'>o preliv iz jagodicja in tistega zelatinastega preliva za torte (domnevam da je to'>o to'>o).
Poskusili smo'>o enako'>o sladico'>o tudi z borovnicami in na palcke narezanimi poprazenimi mandlji.....ena izmed resnicno'>o boljsih sladic kar sem jih kdaj jedla.
Ima kdo'>o od vas kaksno'>o idejo'>o, recept??
Lep pozdrav,
Zala