Ribežen

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

tema odprta - 6. sep 2004 8:54 | ogledi: 3.815 | odgovori: 8

Morda kdo ve, kje se kupi ribežen za rezanje zelenjave. Ogrodje je plasticno in ima dve rezili, eno za rezanje na rezinice in drugo za rezanje na paličice. Ob strani pa je okrogel gumb, s katerim reguliramo debelino rezin. Običajno jih prodajajo na kakšnih sejmih.

Hvala in lep pozdrav

Mimika

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. sep 2004 9:26

Čudeži se dogajajo, k naši hiši so ga prinesli dedci. Končno eno pametno stvar, po nevemkakšem super lupilcu krompirja, ki je letel kar v kontejner, je bil pa ta ribežn vreden prav vsakega fičnika. Kupljen je bil pa kar na stojnici, mislim, da je še na glavni tržnici v Ljubljani en možak, ki jih ima. se ti splača pogledat, oziroma lahko pogledam, če jih ima in se pozanimam za ceno. Ob ponedeljkih je čas za malico namenjen tržnici. Naš Ivan ga je kupila na sejmu malih živali - šel je po kunca, domov prišel pa z ribežnom. Loni

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

6. sep 2004 9:37

Tudi meni ga je mož prinesel iz Ljubljanske tržnice.Največ mi pride prav za rezanje čebule,kadar delam golaž. Vesna Leben

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

6. sep 2004 13:01

Kovinoplastika MAZI Zalarjeva 7 1353 Borovnica tel. 01/7546 028 Včeraj sem na sejmu v Tržiču kupila izkoščičevalec za slive, sem pa videla, da imajo tudi ribežen, ki te zanima. Hotela sem kupiti še "rezervni del" za izkoščičevalec češenj, ki je zelo uporabna zadeva. Ker ga niso imeli, so mi dali vizitko. Mislim, da boš vse izvedela, če jih pokličeš. Običajno pa imajo štant na vsakem sejmu - v soboto, 11.9.04 bodo zagotovo v Šentjerneju. Če te zanima raznovrstna uporabna in neuporabna raznovrstna krama, poceni cunje, sem in tja tudi kaj lepega in kvalitetnega, predvsem pa klobase in dolenjski cviček, potem se odpravi tja na izlet, pa še ribežen boš lahko kupila Pa ne razumet tole kot reklamo, ker nisem iz občine Šentjernej LP, V.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. sep 2004 13:47

Sem šla na tržnico, pa sem pogledala na štant, danes jih glih niso imeli, ampak jih bodo kmalu dobili. Za ceno pa gospa ni vedela, ker je lastnik štanta ravno takrat bil na malici, pa je soseda vskočila. Loni

mimika  

6. sep 2004 13:57

VilmaS, tudi jaz sem vceraj v Tržiču videli pravi ribežen, vendar ga nisem kupila, ker sem rekla, da bom še en krog naredila. No potem ga pa ni več bilo. Pravzaprav sem videla 2 ribežna, enega za 5400 in enega za okrog 3000. Katere dela zgoraj omenjeni izdelovalec? Dražji mi je bil neznansko všeč (kljub ceni) in bi ga kupila. Mimika

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

6. sep 2004 20:11

JA gospe a ste bile vse v Tržiču ,jaz sem tam doma.Škoda da se bolje ne poznamo pa bi lahko kofetkale in kakšno rekle o kulinarike. Pa en šuštarsk pozdrav goga

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

7. sep 2004 6:54

Mimika, omenjeni proizvajalec ponuja dve vrsti ribežev: enostavnejši, z nastavitvijo debeline rezin in univerzalni, ki ima se mi zdi dva gumba ob strani in varovalo za prste. Zdi se mi, da z enim gumbom reguliraš prečno rezilo, z drugim pa vzporedna rezilca, ki jih pomikaš gor/dol. Na tem štantu so imeli še izkoščičevalce za češnje, slive, odpirač za kozarce in steklenice, nekakšen sokomat ter miniaturni ribež za česen. Vse skupaj na žalost ne izgleda hudo kvalitetno (n.pr.posoda iz trde in verjetno krhke plastike pri izkoščičevalcu za slive), so pa drugače kar uporabne stvari. Če ti je Šentjernej predaleč, se menda jutri začne celjski sejem...sejmov kokr češ, sam dnar mora človek imet .. Goga, pol Slovenije je blo v Tržiču, se mi zdi, pa saj ste se res potrudili. Mi smo bili prvič, pa nam je bilo všeč. Hja, boš pa drug let častila en šuštarsk kofe, pa sproti še kakšno kulinarično rečemo. Moškim je bila itak najbolj všeč oldtimerska motoristična procesija in V.

mimika  

7. sep 2004 9:12

Vilma, sedaj vem, kateri ribež misliš. Ta mi ni bil preveč všeč, ker ni izgledal preveč kvaliteten. Tam pri avtobustni postaji, kjer so bili prehranjevalni štanti, je bil še en gospod, ki je prodajal samo ribežne, in sicer po 5400. Dragi, vendar kvalitetni. Ampak avša, kakršna sem, ga nisem takoj kupila. Sedaj pa imam. Več sreče prihodnjič. m.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti