Oglašam se prvič. Želim izvedeti kaj več o Ingvarju, njegovi uporabi, ali ga lahko uporabljamo tudi v zdravilne namene in kako?
Upam,da mi boste lahko pomagali!
Lp
Dalmatinka
Kuhajmo z radostjo in veseljem
Oglašam se prvič. Želim izvedeti kaj več o Ingvarju, njegovi uporabi, ali ga lahko uporabljamo tudi v zdravilne namene in kako?
Upam,da mi boste lahko pomagali!
Lp
Dalmatinka
Kuhajmo z radostjo in veseljem
neznan uporabnik
4. maj 2001 22:52
http://www.kulinarika.net/baze/enazacimba.asp?ID=45 Jernej Urednik kulinarične Slovenijeneznan uporabnik
28. maj 2001 14:08
Verjetno mislis na to, cemur obicajno recemo ingver. Na splosno o zacimbi glej tisti link zgoraj, sicer pa bos pogosto naletel na recepte, ki zahtevajo ingver. Seveda so to eksoticne jedi, nekoliko pikantne - uporablja se lahko recimo povsod, kjer "pase" drugace cesen. Druga siroka uporaba so sladice (si ze slisal za ginger-bread, to je neka klasika), ki so odlicne. Tudi pijaca je zanimica - ingverjev caj (torej crni caj z aromo ali pa dodatkom pravega ingverja; lahko tudi kuhan na mleku) ali pa ginger ale. Ingver marsikje kupis svez, vendar ce ga ne uporabis hitro, se posusi in/ali splesni. Naprodaj je tudi mlet (ne priporocam) in v obliki susenih kosckov korenike - ta je v redu.neznan uporabnik
3. jun 2001 21:41
quote:
Oglašam se prvič. Želim izvedeti kaj več o Ingvarju, njegovi uporabi, ali ga lahko uporabljamo tudi v zdravilne namene in kako? Upam,da mi boste lahko pomagali! Lp Dalmatinka Kuhajmo z radostjo in veseljem
neznan uporabnik
3. jun 2001 21:44
Pozdravljeni, sama kupujem mlet ingver od Kotany-ja. Z njim začinim dušen riž (med dušenjem). Dober je v kombinaciji z majaronom. Pozdrav!neznan uporabnik
12. jun 2001 9:00
In kako naj pomagamo?Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčna torta
Veganski sladoled z navihanci