"kuhalni otok" v kuhinji

hana  

član od: 31.8.2001

sporočila: 88

tema odprta - 22. avg 2004 14:16 | ogledi: 1.368 | odgovori: 1

Sem videla vašo razpravo o zidanih kuhinjah pa sem se odločila, da vas tudi jaz povprašamo o vaših izkušnjah. Doma bomo na novo opremili kuhinjo. Ker pa je ob eni steni bolj malo prostora (štedilnik in pomivalno korito bi morala biti preblizu skupaj) premišljujemo, da bi kuhalno ploščo (brez pečice - ta bi bila vgradna in bi stala drugje) postavili na del, ki gleda proti kuhinji - kot nekakšen "kuhalni otok" na sredini kuhinje (no, ne čisto ). Zanimajo me vaše izkušnje: oprema (npr. v trgovini so me opozorili na pravilno izbiro nape, pa da mora biti strop dovolj trden...), funkcionalnost in predvsem čistoča (ker za kuhalno ploščo ni stene - kako je s "špricanjem" olja ob peki proti odprtemu delu kuhinje) Hvala!

Lp, Andreja

Simonca  

član od: 9.8.2004

sporočila: 28

22. avg 2004 22:48

Hana, moj nasvet je, da postavi na tale otok v sredini raje pomivalno korito, stedilnik pa na na pulte pri steni. tako se namrec izognes spricanju pri kuhanju vsepovsod naokoli in tudi kaminske nape so precej cenejse kot otocne. V otok lahko se vgradis pomivalni stroj - upam, le, da ti priklop na vodo ne bo delal prevelikih preglavic. Lep dan, Simonca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti