15. nov 2004 13:28
Pozdravljene,
Nekako ne spravim vsega v red. Vsi so v službi in v šoli, jaz pa prekladam in perem cunje. Zebe me kot mačka, pa ne zaradi pomanjkanja hrane, ampak sprememba je bila prevelika. Sem slišala, da je bil med mojo odsotnostjo tudi sneg!!
No, odločila sem se, da bo danes sadje, vendar do zdaj nisem še nič pojedla. Mogoče bom pa zdržala cel dan le ob vodi.
Včeraj nisem utegnila več pisati, ker sem bila zelo utrujena in se mi je mudilo v posteljo. Danes pa naj napišem par stvari za katere se spomnim, da ste spraševale.
Kadar je sadni dan, bi pojedle nekaj toplega: Torej v Rinini knjižici je kar par receptov, poleg kompota. Meni pa najbolj odgovarja pečeno sadje. Malo margarine in na krhlje narežem hruške, jabolka ali pa banane. Banane so res odlične!!! Na jabolka in hruške pa natresem še malo cimeta in se lepo je.
Montignac je bil zame dolga leta zakon. Obstaja knjiga "Jem, torej hujšam" in cela filozofija temelji na ločevanju živil. To sploh ni dieta, je način prehranjevanja. Tega načina sem se držala skoraj štiri leta in potem "zabluzila". Popustile so mi vse zavore in nažirala sem se skoraj leto dni in pridobila vse odvečne kile. Nikakor pa se nisem mogla disciplinirati in se držati stare metode, zato sem se odločila za 3MD. Pri Montignacu je važno, da nikdar ne kombiniramo B z OH ali Š, dnevi niso pomembni in meni je odgovarjal ta način predvsem zaradi tega, ker sem lahko vedno jedla meso in solato ali zelenjavo. Proces hujšanja je razdeljen na dve stopnji in v prvi stopnji je režim bolj strog: prepovedana je bela moka, koruza, rdeča pesa, sladkarije (razen črne čokolade), alkohol in preveč mastno meso. Druga stopnja pa je bolj liberalna in dovoljuje pravzaprav vse, vendar so važne kombinacije živil. Ko bom zgubila odvečne kile nameravam jesti "po starem", torej meso in zelenjavo ali solato in seveda testenine brez mesa (dovoljen pa je sir).
Toliko za zdaj, naj grem likat in kuhat. Adijo do večerja
Marina5