21. okt 2004 21:58
Pozdravljene, Dobrodošla Mici_33 in nič ne obupuj. Meni je bilo ful težko prvi teden, naslednji se mi je še vlekel, zdaj pa mislim, da je vse skupaj že čista rutina. Pa tudi stalne želje po nečem "prepovedanem" so že nekaj povesem vsakdanjega. Kava z mlekom ... mislila sem, da nikdar ne bom zmogla piti črne, zdaj pa sem se že tako navadila, da je verjetno nikoli več ne bom pila z mlekom. Črno in grenko zdaj pijem in ni mi več hudo. Jogurt bi prišel v poštev le na B dan, vsaj po pravilih naj bi bilo tako. Je pa tudi res, da smo si vse tole dieto nekako priredile po svojih željah in potrebah. Tako je veliko lažje zdržati 3 mesece in mislim, da je najbolj važno, da je vpeljan red in zmerna disciplina. Meni se pa zdi, da tale dieta sploh ni resnična dieta, le drugačen način prehranjevanja in po moje ne more biti nezdravo. Jemo blejakovine, škrob, OH, veliko sadja in tudi maščobe so na jedilniku. Ponavadi so nezdrave enostranske diete, ki predpisujejo le eno vrsto živil ali pa tiste z zelo malo kalorijami. Pri vseh teh se po določenem času pojavi pomanjkanje nečesa - tistega kar pač dieta prepoveduje. Tudi po lastnem počutju bi si upala trditi, da naš način prehranjevanja ni škodljiv. Niti en dan nisem bila "švoh", srce mi kljub obremenitvam nikdar ni razbijalo (pri eni dieti sem bila tako švoh, da nisem zmogla nič, ob vsakem naporu pa mi je srce razbijalo kot za stavo). 3MD pa je prijetna zato, ker "obljublja" uspehe na dolgi rok in tako ne prepoveduje skoraj ničesar, narekuje pa zmernost in disciplino. Sama grešim in prebiram, da tudi ostale skrenejo z začrtane poti, vendar le za kratek čas in že smo nazaj na poti do našega cilja - shujšati. Le še to bi morale pogruntati, kako na tej poti ostati in ne prehitro nazaj pridobiti težko izgubljenih kil. Mene to najbolj skrbi. Po naravi sem bolj lene sorte in v času hujšanja se prisilim, da tudi migam. Tako se izognem želji po hrani pa še kalorije kurim. In mislim, da bi si edino z rednim gibanjem zagotovila tudi dolgoročen uspeh. Kar vidim se kako se bom januarja zvečer počila pred TV in potem še iskala kaj bi dala v usta. GROZA :o). Kako pa je z vami punce? Jutri imam veliko slavje in odločila sem se, da grem v to brez slabe vesti. Privoščila si bom pač kar mi bo teknilo, v soboto pa bo sadni dan! Pridne bodite in želim vam prijeten konec tedna Marina5