Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

dalmatinka  

član od: 29.11.2004

sporočila: 46

28. jan 2005 12:39

Juuuuuuuuupppppppiiiiiiiiiii!!! 3. vodni dan se bliža sunkovito h koncu. Upam, da bo jutri teža že -13 kg. Ker sem majhne rasti in ne več tako mlada, bom morala sedaj ta težji del kar veliko delati. Predvsem na obliki telesa. Sedaj sem zaradi študija to precej zapostavila. Priznam! Ne bom odšla nikamor s tega foruma, saj mi bo šele zdaj težko. In VI boste vsak dan tukaj in vedno več vas bo, a ne? Bolj ko gre dieta h koncu, manj grešim, in vedno bolj žal mi je, da bo že konec! Mejte se! dalmatinka

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

28. jan 2005 15:59

Ojla! A vidte da brez vas sploh ne morem, takoj ko imam čas moram pogledat kaj se tu dogaja. Prav zasvojena sem s tem forumom, to mi je tud fant rekel. Tokrat ima prav. Saj se tud na računu pozna. Nalin, a tvoja tašča mogoče poje veliko ananasa - svežega? Mogoče od tu izpuščaji? Najbolje bo iti do zdravnika kot so že druge tudi svetovale. Tocka, vode je res fajn veliko spit. Jst še vedno spijem 3l na dan in jo bom skoz, no poleti verjetno še več. Picika, le daj si kri pregledat tud če se dobr počutiš, se boš potem še boljš ko boš vidla izvide. Js mam hemoglobina 131, meja je pa 120. Ful se dobr počutim. Meli, Francka, Dalmatinka, pa ste že skor na koncu, a ne? Saj ni hudo na vodni dan, a ne? Čez 4 dni pa čakamo na statistiko!!! Ne pozabit kako smo radovedni!!! Držte se!!! Marina5, tud men je edino to čudn pri Judy Mazel, da uvršča zelenjavo med OH in edino tega se jaz po njej ne držim. Zelenjavo jem pri vseh obrokih, zame je nevtralna!!! Pa mi zelo uspeva vzdrževat oziroma mi še kar gre dol vsake par dni. Mejte se kokos

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

28. jan 2005 16:04

Živijo! Čestitam vsem ,ki so danes na tretjem vodnem dnevu! Fajn občutek,ko vam je uspelo, kajne!Zdaj ste pa lahko važne. Tudi jaz sem malo premišljevala o tej naši dieti in nekako prišla do tega zaključka: Mogoče 90 dnevna ločevalna dieta res ne ločuje toliko B;Š;in OH,kot je to videti na prvi pogled. Vendar ,poglejte primer klasičnega slovenskega nedeljskega kosila:goveja juha z rezanci,dunajski zrezek,pražen krompir,za prilogo kuhana zelenjava,solata in na koncu še sladica. Samo poglejte,koliko stvari zmečemo naenkrat v želodec in koliko je to kalorij. Po naši dieti pa en dan jemo meso,drug dan krompir,tretji dan sladico... Tako eno nedeljsko kosilo pojemo v treh dneh in to je kar precej manjši vnos kalorij. No,nekako tako si jaz to pač predstavljam. Mici33 vse o holesterolu si preberi na http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/srce-ozil Upam,da boš našla kaj koristnega,drugače pa mislim,da bo res zdravnik tisti,ki bo vedel najbolje,kaj in zakaj. Imejte se lepo in nasvidenje! Marjetka cvetka

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

28. jan 2005 16:41

Pozdravljene vse, ki ste na isti poti! Ne bom rekla sotrpinke, ker to vsekakor niste. A katera trpi ob tej dieti? NEEEEEEEE. Vsem nam je lepo, še bolj pa meni, dalmatinki in francki, ki smo že skoraj pri koncu. Ali pa tudi ne, saj nas čaka vzdrževanje naše teže. To bo šele najhujša preizkušnja. Jaz sem se odločila, da bom vsak dan na tehtnici in kakor hitro mi bo pokazala tiste nezaželjene številke, bom pač nekaj ukrenila. Kakšen saden ali pa vodni dan, če bo potreba pa tudu kakšen teden ločevanja. Seveda bom pazila kaj jem. To nas čaka vse , pa seveda malo več miganja itd... Komaj čakam, da bom lahko podala statistiko in seveda bom še naprej kaj pokukala na forum, saj smo vendar prijateljice . Naj še jaz nekaj povem o vodi in pitju le te. Znanstveno je dokazano, da ko nas žeja, telesu pravzaprav že primanjkuje tekočine in je takorekoč že dehidrirano Tako, moj vodni dan bo kmalu mimo, jutri pa mesek, pa pol krompirček in nato tortica pa še sadje, potem pa METER in TEHTNICA. Upam, da bosta pokazala lepe številke drugače ju bom . Hvala vsem za lepe misli in vzpodbudne besede Meli Don"t worry, be happy!

dramik  

član od: 9.11.2004

sporočila: 34

28. jan 2005 19:20

Hy JA, vem, že full dolgo se nisem nič oglasila, pa bom tudi zdej zelo hitra. Naj začnem od začetka. Kot nekatere veste imam novo zaposlitev in sem malo spremenila način prehranjevanja. Zjutraj okoli 10 pojem 1 pomarančo, okoli 14 1 pomaramčo ali kaki drugi sadež in okoli 18 nekaj kaj spada za ta dan. Naj povem še to , da je to včasih samo 1 korenček. In to je vse. KG-ji pa kar letijo dol. Ha ha saj to je super. Danes sem sprejela novo delovno mesto in sem še bolj zaposlena. Ne mislim nič na hrano. In to je super. Statistika : Zadnjih 10 dneh -5 kg, in -9 cm v bokih in -8 v pasu. Uživajte vsaj vi, saj jaz nimam cajta. LP, Taja

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

28. jan 2005 19:35

Hoj! Mayci upam, da se srečava tam če ne prej! Glede vode pa tako, verjetno se je ne bom držala. Saj ne, da bi mi bilo težko ampak je temu vzrok predvsem luna in lunin post, ki se ga kar velikokrat držim. Zadnjega sem se držala v torek, sploh ni bilo težko, si verjetno predstavljaš, da nisem imela časa razmišljat, da imam post. Za pit pa itak nič meni dovoljenega niso imeli, razen vode in čaja, ki sem ga kar nekaj imela v termovki s sabo. Drugi razlog pa je ta, da sem ful zaposlena (saj veš pomoč doma) in v taki gužvi skoraj nimam časa jest, jem le sadje, ko pridem domov pa je včasih že prepozno. Le OH dan strogo upoštevam, tudi čokolado navrh sladice!!!! HEE,he,.... Kaj tebi sploh ne gre dol? Pa si pogledala v dnevnik, kaj delaš na robe? Meni se zdi malo čudno! Niti kilograma???????? Kaj pa centimetri? Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

28. jan 2005 20:06

Hja kokos, mislim da imaš prav glede izpuščajev, smo zelo velik ananasa pojedli, samo čudno pa je, da edino jaz nisem dobila izpuščajev. No mateja pol pa nisi tista mateja, ki sem jo imela v mislih, drugače sem pa tudi jaz po rodu primorka, čeprav živim v lj. Danes je bil zame prav peklenski dan pa še sadni povrhu, upam na boljši jutri. Lepo se imejte nalin

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

28. jan 2005 20:42

Dober večer! Najprej čestitke Meli, Francki in Dalmatinki: Res ste prave šefice, danes VODA potem še sitno 4 dni in KONEC. Nato statistika, ki je OBVEZNA. Potem pa vam bo dolgčas po nam. Jaz pa grem kar pridno za vami. Do 3. VD še samo 16 dni ( vmes je 1 luna) nato pa še 4 dni in tudi pri meni bo konec 3MD. Do takrat pa si dobro naberite izkušnje, da nas ( mene) boste vodile dalje. Sedaj pa bo potrebno odpreti nov forum, ki se bo imenoval KAJ IN KAKO PO 3MD. Se strinjate s tem? Mislim, da bo to dobra tema za naprej. Kokos tudi ti spadaš sem in seveda tudi ostale, ki ste že končale. Veš ne razumem zakaj je pri Mazelovi vsa zelenjava OH. Imam nekje spravljeno kaj od sadja in zelenjave je nevtralno, škrobno in beljakovinsko. Bom poiskala in dala sem gor. Drugače pa bom knjigo prebrala. Sedaj grem na en zeleni čajček, ker me zelo zebe potem pa se še oglasim. čao! picika

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

28. jan 2005 20:43

Čer! Nalin, niso vsi "alergični" na ananas. Baje, če je premalo zrel, te potem vse peče okoli ust in not. Sam to naj ne bi dolgo trajalo. Vsak organizem pač drugače odreagira na določeno stvar. Čimprejšnje "okrevanje" tašči in kar pogumno obe naprej!!! Bay kokos

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

28. jan 2005 21:27

Čer! Jaz sem pa opazila, da dobim srbeče izpuščaje po telesu po pomarančah. Najpej se mi pojavijo v predelu sklepov. Prvič se mi je to zgodilo lani približno izti čas ( zima-pomlad), pač čas pomaranč, mandarin, mineol,.... Drugače nisem alergična na kar koli, tudi na pomaranče ne in jih ob "normalnem" ( prejšnjem ) načinu prehranjevanja lahko normalno uživam brez kakeršnih koli posledic. Zdravnik mi ni dal nič drugega, kot tablete za alergijo, rekel je da so bile mogoče škropljene. Jaz pa mislim, da je vse posledica sadnih dni in tega, da sem jedla v glavnem pomaranče, ker so mi všeč. No lansko sezono pomaranč nisem več jedla. Zato sem se letos s strahom lotila pomaranč, gledala sem, da sem na sadni dam pojedla največ eno in veliko drugega sadja. Mogoče je bila napaka, da sem za kosilo jedla ananas, ne vem, izpuščaji so se spet pojavili, navadno po sadnem dnevu. Vendar ne v tako hudi obliki. Zato mislim, da je tudi pri sadju treba malo pazit. In jesti raznoliko sadje in mogoče ima čokolada na OH dan res svoj antialergijski pomen. Res zelo pomaga, da si pišeš dnevnik počutja in prehranjevanja. Tako lahko analiziraš stvari in ugotavljaš vzroke težav, ki nastajajo tekom diete. In s časoma spoznaš kako reagira tvoje telo na določene snovi.... Dramik jaz tudi zadnji čas tako pozno kosim, včasih pa sploh ne. Saj preden kaj skuham je pa itak že tako pozno, da ful malo ali pa sploh ne jem, ker mi ne paše s tako polnim želodcem spat. Raje pojem kar malo zelenjave, al pa kakšen sadež. Tako, da imava kar približno enak urnik prehranjevanja. Upam, da bo moj rezultat vsaj pol tako dober kot tvoj. Imam občutek da se ne topijo tako hitro. Lahko noč! In pridno izgubljajte kilograme ! TO JE UKAZ!!!!!! Rožica. ooo___ooo______oo__ Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 28. jan 2005 21:30:08

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti