28. jan 2005 21:27
Čer!
Jaz sem pa opazila, da dobim srbeče izpuščaje po telesu po pomarančah. Najpej se mi pojavijo v predelu sklepov. Prvič se mi je to zgodilo lani približno izti čas ( zima-pomlad), pač čas pomaranč, mandarin, mineol,....
Drugače nisem alergična na kar koli, tudi na pomaranče ne in jih ob "normalnem" ( prejšnjem ) načinu prehranjevanja lahko normalno uživam brez kakeršnih koli posledic.
Zdravnik mi ni dal nič drugega, kot tablete za alergijo, rekel je da so bile mogoče škropljene. Jaz pa mislim, da je vse posledica sadnih dni in tega, da sem jedla v glavnem pomaranče, ker so mi všeč.
No lansko sezono pomaranč nisem več jedla.
Zato sem se letos s strahom lotila pomaranč, gledala sem, da sem na sadni dam pojedla največ eno in veliko drugega sadja. Mogoče je bila napaka, da sem za kosilo jedla ananas, ne vem, izpuščaji so se spet pojavili, navadno po sadnem dnevu. Vendar ne v tako hudi obliki.
Zato mislim, da je tudi pri sadju treba malo pazit. In jesti raznoliko sadje in mogoče ima čokolada na OH dan res svoj antialergijski pomen.
Res zelo pomaga, da si pišeš dnevnik počutja in prehranjevanja. Tako lahko analiziraš stvari in ugotavljaš vzroke težav, ki nastajajo tekom diete. In s časoma spoznaš kako reagira tvoje telo na določene snovi....
Dramik jaz tudi zadnji čas tako pozno kosim, včasih pa sploh ne. Saj preden kaj skuham je pa itak že tako pozno, da ful malo ali pa sploh ne jem, ker mi ne paše s tako polnim želodcem spat. Raje pojem kar malo zelenjave, al pa kakšen sadež. Tako, da imava kar približno enak urnik prehranjevanja. Upam, da bo moj rezultat vsaj pol tako dober kot tvoj. Imam občutek da se ne topijo tako hitro.
Lahko noč!
In pridno izgubljajte kilograme ! TO JE UKAZ!!!!!!
Rožica.
ooo___ooo______oo__
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 28. jan 2005 21:30:08