Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

16. dec 2004 11:29

Ojla, lepotičke! Javlja se vam še ena kandidatka za 3.1.2005. Sicer se še nisem čisto odločila, ampak razmišljam v to smer, mogoče se vam pridružim samo za en mesec. Spomladi sem uspešno zaključila 3MD z dobrih 10 kg minusa in jih s kar precejšnjim trudom tudi obdržala, sicer niham gor in dol za 2,3 kg, pa jih potem s sadnimi dnevi in telovadbo spet pokurim. ITM imam sedaj v mejah normale, nosim pa konfekcijo št. 38/40 (trenutno 62 kg pri 162 cm), vendar imam glede na obseg zapestja bolj drobne kosti, kar pomeni, da bi bilo lepo, če bi se znebila še par kilc (recimo 6 bi bilo prekrasno). V vmesnem času sem dopoldne jedla le sadje in pri večini obrokov pravilno kombinirala hrano, nekako pa si nisem izdelala nekega pametnega reda pri uživanju sladkarij (pecivo, marmelada na kruhu ipd.) in me to najbolj tepe, pa seveda čas med obroki. Ker prihajam pozno domov in prej ponavadi ne jem ničesar razen sadja, imam pravzaprav kosilo in večejo v enem, ali pa je čas med obrokoma prekratek. Skratka, odločam se še za eno rundo/mesec, in sicer zato, da bi v svoje prehranjanje spet vnesla nekaj več reda, se znebila kakšne kilce in cm, in da bi se spet kaj naučila - spomladi sem se kar veliko... Punce, super ste, prebiram vas namreč še vedno! Mogoče se pa z novim letom pridruži še kak fant. Dušan sigurno razmišlja o tem, a ne? Držim pesti za vse vas! Encijan

mici_33  

član od: 21.10.2004

sporočila: 119

16. dec 2004 11:46

Imam nsvet, moj silvestrski večer je bil lani planinarjenje.Kar pomeni ene dve uri vzpona, pa malo peš nazaj, malo pa s sankam-od kjer se je dalo. No po takem večeru lahko še pojem kar me je volja, ker bo poraba bolj velika. Če se pa ne bo dalo, kar dvomim- lani smo gazili svež snaeg, pa je šlo- bo pa bolj nevarno za preveč najesti se. Kajenje, kaj vem, jaz sem se odločila zelo na dolgo, pol leta sem razmišljala ali bi ali nebi, pa da bi bilo dobro, se mi zdi zelo podobno hujšanju. Dolgo časa premlevaš, pol pa ko se odločiš te pa nič več ne premakne. Jaz sem danes na 56.dnevu in sem na -9,5 kg.V vednost, da ne pozabim, ker se tehtam vsak teden mici_33

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. dec 2004 12:00

Ja, kajenje je res ena velika razvada. Tudi sama sem pred 2 letoma prenehala kadit, zdaj se pa spopadam z posledicami. Se je počasi nabiralo. Bolhaa, nikar ne razmišljat o ponovnem začetku, čeprav tudi mene ša zdaj včasih prime, pa ne da bi pogrešala okus ali omamo, ampak ko vidim škatlico cigaret, ki sem jih kadila, kaj pa vem verjetno iz navade. Navadno kje v kakšni kavarni, pa vse prav dobro vemo kako paše k kavi. Vendar me ne premami več, sem se odločila, da je to za mano. Ne morem si predstavljat, da bi se morala še enkrat odvajat. Lp, držim pesti za vse tiste, ki se še nameravate spopasti s to težavo. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

mici_33  

član od: 21.10.2004

sporočila: 119

16. dec 2004 12:15

Ja Rožica meni se tudi na vsake toliko časa naredi, da bi.... ampak zelo poredko, tale december se mi zdi prav problematičen. Pol pa pomislim na vso mojo zoprnijo ob odvajanju, se pa premislim. Ker enkrat nisem kadila dve leti, pa sem eno cigareto pri kavi, pa dve pol sem pa že pet kav spila in tako naprej nazaj na škatlo. Ma isto kot čokolada.... samo eno.... če sem eno vseen če dve... pr dveh se tri sploh ne poznajo.. in človek poje Milko/ skadi škatlo. Veliko sreče pri odvajanju raznoraznih pregreh mici_33

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

16. dec 2004 12:58

Zdravo. Uuu, daned sem pa imela kar nekaj dela, da sem vse prebrala...pa ne me narobe razumet...je to veliko boljše, kot pa da nevem kolikokrat pogledam pa ni nič... Zgleda,da nas bo 3.1.2005 kar nekaj ponovno začelo. Super, več nas bo, boljše/lažje bo! Kakšno srečo imam, da sem med tistimi, ki jim cigarete ne dišijo/smrdijo. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj se ljudje zredijo, ko prenehajo s kajenjem...a je to slučajno povezano s tem, da cigarete nadomestijo s hrano, ko se začuti potreba? Ker ne verjamem, da bi bilo povezano s prebavo in ne vem čim še...Sem pa to že res slišalo tolikokrat, da se vprašaš čemu... Tudi jaz pijem črno kavo, brez mleka in brez sladkorja. Se zelo hitro navadiš na drugačen okus. Za začetek si skuhajte ne preveč močno, da se lažje navadite okusa...Ko se enkrat navadič si sploh ne moreš več predstavljati, da bi pil kavo z mlekom (in sladkorjem). Lp, maychi

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

16. dec 2004 20:27

Hej hej. Kam ste se vse poskrile? Dopoldan ste bile tako pridne s pisanjem, zdaj pa vas nikjer ni? A se grejete ob svojih dragih, sedaj ko je tako hladno zunaj? Rožica, daj se vsaj ti kaj oglasi. Prosiiiim! Uživajte še naprej, karkoli že počnete! Lp, maychi

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

17. dec 2004 6:32

Dobro jutro suhice! Pa smo dočakali petek. Danes je moj 11. dan, na jedilniku OH in prvič bom pekla muffine. Svojom doma sem obljubila, da bodo na vsak moj OH dan dobili drugačno sladico, v zameno, da ostale dni nihče ne bo jedel kruha tako, da bi jaz videla. Ha, ha, doslej se uspešno skrivajo! Imam pa seveda srečo, da tudi moji hčeri in možu kuha moja mama, tako imajo kosilo preden se vrnem iz službe. Za sebe pa kuham sama. In še nekaj, kljub moji kavi z mlekom, je tehtnica pokazala -3kg! Sem zadovoljna, eh kaj zadovoljna: navdušena sem. Maychi, meni kava in cigaret definitivno vplivata na prebavo. Zjutraj, takoj po kavi in cigaretu, sem že na WC-ju. Da se ljudje zredijo po prenehanju kajenja, je po moje predvsem to, da iščejo nadomestek cigareti in to so največkrat kaki prigrizki med obroki. To sem opazila pri mojih, tako pri očetu, mami in možu. Ja, trenutno kadim samo še jaz (me je sram). Kar naprej sem iskala nekakšne izgovore zakaj ne neham: težave v službi, študij ob delu itd. Sedaj nimam nobenega izgovora več! Čakam samo še, da se telo navadi na ritem našega prehranjevanja (upam, da več kot mesec ne bo trajalo) in potem adijo cigareti! 100% pa sem sama sebi obljubila, da bo ta dan D tisti po mojem prvem vodnem dnevu. Trixie

bolhaa  

član od: 9.12.2004

sporočila: 23

17. dec 2004 7:43

Dobro jutro vsem skupaj! Danes sem se pa komaj pridrsala do službe. Menda so nekateri ostali ukleščeni kar doma. Pa smo zopet na sadnem dnevu. Dopoldne bom na soku stisnjenih pomaranč, za kosilo bodo mandarine, popoldne in zvečer doma pa še ne vem. nekaj se bo že našlo. Rožica, najbrž se me je dalo narobe razumet. 100% ne sežem več po cigareti. 1. mi smrdijo, 2. pa tudi zaradi vseh tistih pridobljenih kilogramov in problemov zaradi zgubljanja le teh. K sreči je tudi mož tega mnenja in po novem letu 3.1.2005 bova praznovala 3. obletnico brez cigaret. Imam to srečo, da v službi v nadstropju ne kadi nobena, tako da v začetku prenehanja ni bilo skomin in želja po njih. Maychi, zakaj se v tem obdobju težko ohrani teža, bi pa jaz rekla naslednje. Sama sem sicer pokadila včasih tudi dve škatli. Ko prenehaš, ti dejansko nekaj manjka. Če ne spremeniš svojih aktivnosti npr. kakšen nov hobi, čim manj doma, veliko zunaj itd., potem te pot vodi v hladilnik. Posledično gredo kile gor. Moram priznati, da se jaz v tistem obdobju nisem sekirala zaradi kg. Vse sem imela splanirano. Cilj mi je bil, da preneham kaditi. Če rabim za to hrano, bom pač jedla. Enkrat me bo že minilo. Res pa sem upala, da ne bom pridobila toliko kg. Vendar mi ni žal. Mislim, da hujšati in prenehati kaditi, je kar malo preveč, vsaj zame. Vsa čast tistim, ki imajo toliko pospravljeno "podstrešje", da jim uspe tudi to. Toliko je že govora o teh muffinih, da že tudi jaz razmišljam, da jih bo potrebno narediti. Kateri pa so najboljši? Tudi jaz bi rada razveselila domače, ker mi stojita ob strani. bolhaa

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

17. dec 2004 9:39

Bolhaa, jaz bom poskušala speči te, ki jih na forumu z naslovom muffinni zelo hvalijo: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3485 Zadnjič sem za sadni dan zmiksala jagode, jih malo pogrela (hotela sem nekaj toplega) in not narezala eno banano. Preizkusila sem tudi recept iz Rinine knjižice za kroglice iz suhih fig in so odlične. Trixie

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. dec 2004 10:17

Živjo! Tudi jaz sem spekla te mufine, so bili vredu! Bolhaa, malo pobrskaj po forumu ali v bazi receptov je še veliko tega. Jaz večkrat zmešam maso po receptu Kolač presenečenja, mislim da je v bazi, in spečem v modelčkuh za mufine ali pa zmešam še rahlejšo maso, tako kot za biskvit, ker moji nimajo radi preveč pecilneg (ga ne dodajam). Maychi, Hojla! Kot vidim je res vsk izgovor dober, da narediš pavzo. Si sploh utegnila kaj naštudirat? LP. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti