23. sep 2004 17:53
Pozdravljene!
Danes je moj 18.dan in moram priznat, da sem kar ponosna nase. Sploh mi ni težko vztrajat na tej dieti. Mogoče zato, ker vem, da bi se slabo počutila, če bi se pregrešila. Zadnjič sem spoznala enega luštnega fanta in zato se moram v red spravit, preden postaneva bolj intimna ( ha ha). Znanci mi pravijo, da se mi že malo pozna izguba kg-jev, samo se raje iz principa ne tehtam, da ne bom vsa potrta. No sem se pa tehtala takoj po 1.tednu in je slo 3 kg dol.Zadnji dve leti sem se tehtala vsak dan in kg-ji niso in niso šli dol. Zakaj? Ker sem bila obsedena z njimi.
Se pa popolnoma strinjam z Laro. Ko sem bila poleti s prijateljicami na morju, se sploh nisem slabo počutila v kopalkah. Vceraj mi je kolegica dostavila slike s počitnic. Ko sem se zagledala na slikah, sem se kar zgrozila, kako obilna zgledam. Sem si jih pa shranila na računalnik, da so mi v opomin, da se ne bi slucajno pregrešila. Zadnje čase, sploh zadnje poletje opažam, da privlačim vse več moških pogledov, kar se mi prej ni dogajalo. Zakaj? Včasih sem bila luštna punca, ki je to svojo simpatičnost prekrivala z nezadovoljstvom in kopičenjem kilogramov. Moram priznat, da je bilo to moje nezadovoljstvo tudi krivo, da sva se razšla z dolgoletnim fantom. Takrat sem bila tako depresivna, da sem v enem mesecu izgubila 6 kilogramov. Ko sem se spet postavila na noge, pa sem začela živeti in to res živeti. Sprejela sem se takšno kot sem, postala sem samozavestna in to se mi je začelo kazati tudi navzven. Res je, da se z leti ne sekiraš več toliko ( stara sem 25 let), vendar je pomembno le to: vse je le na nas samih. Dokler ne bomo razčistili sami pri sebi, kaj je izvor naših problemov ( prenajedanja) in se ne bomo sprejeli takšnih kot smo - kilogrami ne bodo šli dol.
Meni je vseeno kateri dan je, pa naj bo to proteinski, škrobni, z ogljikovimi hidrati, vitaminski ali celo vodni - meni so vsi dnevi isti- ker vem, da se ja stvari treba držati in ker vem da bom dosegla željeni cilj. Saj ne rečem, je že bil kakšen manjši prekršek, samo, če je preveč ovinkov na poti postane željeni cilj ena sama iluzija.
Malo sem zafilozofirala...želim vas le spodbuditi, da pozabite, da je to dieta in, da je samo malo drugačen način prehranjevanja. Meni so se kilogrami nabrali v srednji šoli, ko sem bila obsedena s čokolado. Zdaj že nekaj let ne pomislim na čokolado, ker sem jo preprosto odmislila.
Pa kaj, če vam fantje govorijo, da ste jim všeč, če ste malo bolj okrogle, saj ne hujšate zaradi njih ampak zaradi lastnega počutja! Sama sem visoka 176 cm in na začetku diete sem tehtala 85 kg...tako, pa sem priznala, kar mi gre težko z jezika. Moij cilj je , da bi na tehtnici zagledala 70, še bolje pa 65 kilogramov. Oktobra začnem hoditi na vadbo Hot Iron- to je vadba z utežmi, ker se malce bojim, da se mi s hujšanjem ne bo vse povesilo.
Kako pa kaj ve, tudi kaj športate?
Lp pa vztrajajte punce!
Sporočilo je spremenil(a) SLONCICA dne 23. sep 2004 17:57:09