25. feb 2005 11:46
kokos, tudi moja prebava dela prosto po prešernu. Na začetku diete sem nonstop hodila na wc, zdaj imam pa dneve, ko sploh vse nekje stoji. Glede fitnesa, pa ni panike, če nimaš časa it. Saj se da nabaviti tudi kakšne uteži za doma, pa na www.mojtrener.com sli www.freetrainers.com si pogledaš vaje in delaš. Pomemben je pač vrstni red, da je aerobna vadba na koncu, pa da se na začetku ogreješ. Če imaš orbitrek ali kako drugo kardio napravo doma, je to sploh super. Enkrat sem vam že rekla, pa sedaj ponovno priporočam, nabavite si uteži, ki si jih lahko pritrdite okoli zapestij in gležnjev. Vam povem, zadevice delajo čudeže. Pa ne samo, da jih obesite nase, ko nimate časa - ko imate čas jih lahko uporabite namesto uteži-ročk. Če ste pa trenutno brez ficka, pa vzamite v roke plastenke z vodo, ali kakšne, kjige, ki naj bodo enako težke- da ne bi katere strani telesa bolj nagvihtale ;) Glede trebušnjakov pa: lahko se trudite ko nore, pa vam trebuh ne bo izginil sam od sebe! trebušnjaki krepijo trebušne mišice in ne bodo kar tako, zaradi lepšega zmanjšali obsega vašega pasu, Če vaje izvajate nepravilno, se vam lahko mišice celo "napačno obrnejo" in potem dobite še šiši pas, ampak, ok, to je pa res že ekstrem. Hočem vam povedati da je treba ful paziti pri prehrani (kar s to dieto počnemo, čeprav je z vadbo priporpčljivo vnašati malo drugačno razmerje med B, OH in maščobami), pa treba je narediti tisto kardio vadbu po anaerobni vadbi. Če se bo vaš srčni utrip gibal nekje na 60% maksimalnega srčnega utripa, potem lahko z nasmehom na obrazu občudujete, kako se topijo maščobice. Procent srčnega utripa in ostale podatke v zvezi s prehrano in vadbo lahko najdeta tudi na že prej omenjenih straneh, da vam pa malo priskočim na pmoč: maščobice se najbolj topijo, ko delamo v "pogovornem" tempu - torej, da se lahko npr. zraven laufanja pogovarjamo in nismo "brez lufta". Če povečamo srčni utrip, pa to že vpliva na naše mišice... Darchy