16. feb 2005 11:54
Rožica, tole si pa tako fajn napisala, da se takoj podpišem!!
Res je, želodec se "skrči" in tudi močnejše (mastne, sladke...) hrane ne prenese več tako dobro. Jaz namenoma ne bom manjšala porcij Lisa, ker sem po naravi "jedec". Vem, da bom tudi po dieti količinsko pojedla kar veliko (čeprav je to relativen pojem) in zato si ne upam jesti premalo, ker potem telo vse skladišči na zalogo. Telo se menda navadi na manjše porcije in potem vse kar je več od malih porcij skladišči direktno na špeh. Po zaključku diete pa bom živila kombinirala, vendar si še vedno privoščila "mojo porcijo". Tako upam, da bom telo prelisičila in se ne bom zredila nazaj. Seveda pa se bom odpovedala vsem večernim pregreham, ki so me pripeljale do tele diete.
Glede vaganja, Rožica strinjam se s tabo. Saj mora človek popeniti, če vaga nenehno drugače kaže in telesne teže pač ne moremo dnevno kontroilirati in usmerjati. Samo dolgoročno lahko poskrbimo zanjo in v roku 3 mesecev je uspeh zagotovljen. Seveda ob upoštevanju pravil. Mislim, da bi se jaz v momentu najedla vseh prepovedanih stvari, če bi mi vaga kljub disciplini, pokazala več. Bi si gotovo rekla, saj se ne splača in bi si privoščila. Toliko se že poznam, zato sem glede tehtanja kar previdna.
Kat dobrodošla med nami. Saj na Nizozemskem pa ne bo tako težko shujšati :o). Vzemi kolo pa gremo. Sicer imate zdajle gotovo tudi neprijazno vreme, ampak kmalu bo tu pomlad, ki je na Nizozemskem gotovo še lepša kot tukaj. Čeprav travnih rožic pa nimate :o). Parkrat sem že bila tam in moram reči, da je dežela izredno lepa, najbolj pa so name vtis naredili ljudje in počutila sem se zelo svobodno. Do dneva poroke boš gotovo že vitka in tako prav posebno lepa slovenska nevesta. Veliko sreče ti želim in dovoli, da nekaj pripomnim ... kompromisi in dobra volja pa ne bo problemov na vajini skupni poti.
Beba, dobrodošla v sekciji povešenih. Tudi meni nekdaj ni nič viselo, zdaj po 40. pa se je povešanje naselilo tudi pri meni. Najbolj me motijo nadlahti in seveda (sem že večkrat napisala) imam "ta pobožne joške" (tiste, ki so na kolenih). Stegna so polna celulita in kljub temu, da se zavedam, da ne bom nikdar več tako čvrsta kot pri 20, 30 ih, se trudim po svojih močeh. Sploh trenutno imam močno voljo, tukaj mi pomaga tudi dieta.
Zdaj pa hitim na sestanek,
Lepo se imejte in ne obupat!!!
Marina5