11. feb 2005 21:24
Buba 11 tudi jaz ti dieto ne priporočam, ker je tvoj mali še majhen in verjetno večino hrane še dobi pri tebi. Tudi jaz še dojim, ampak ga počasi odvajam. Ko sem mu začela dodajati gosto hrano sem pri svoji hrani pazila samo na kombinacijo živil in kile so šle dol, mali se je veselo redil, mleka je bilo vseeno veliko. Pazi samo, da pri 1 obroku ne kombiniraš različnih skupin med sabo. Sicer pa pri dojenju ni treba jesti za 2 ali več, kot nekatere mislijo, pazi, da ješ kvalitetno hrano, ne po nepotrebnem dodajati kalorij s sladkarijami. Uživaj zdravo hrano saj vsi vemo kaj je to. Pri dojenju pa ti že tako mleko "pobere" malo odvečnih kalorij, vsaj pri meni je bilo tako, da sem jedla več (ko sem še polno dojila), pa so šla kile dol. Zdaj je sin star 10 mesecev imam pa 7 kg manj kot pred 1 nosečnostjo.
Ko je imel 6 mesecev sem začela paziti na kombinacijo hrane. Pri 7-8 mesecih sem začela upoštevati dieto po dnevih, pojedla sem sicer več kot je predpisano. Prav tako nisem imela sadnih ali vodnih dni. Pri 9 mesecih sem ga dojila 2x na dan, ker je že vse in sem začela z dieto kot je treba. Res je, da mi kile stojijo kot zabetonirane in mi nihajo bolj navzgor, kot navzdol. Tudi pregrešim se, ko mi paše pa sem sama s sabo več kot zadovoljna. Pred prvim porodom pred 2, 3 leta sem imela pri 164 cm 68 kg. Ko je bila hči stara 10 mesecev sem ponovno zanosila. Zdaj ima sin 10 mesecev jaz pa 61 kg. Nisem suha pa sem si vseeno všeč taka kot sem. Nikoli nisem bila suhica, pa tudi sedaj po 2 otrocih ne bom. Berem vas skoraj vsak dan pa se mi zdi, da se nekatere preveč obremenjujete zaradi kakšne kilce "preveč". Pa ne me narobe razumet, tudi jaz sem bila taka, odkar vem za to dieto sem moža parkrat spravila ob živce, da mi je rekel, da sem obsedena s svojo težo. Hočem rečt samo to, da je treba gledat tudi na konstitucijo telesa ne samo računat idealnih tež. Sama imam široke boke, pa če še tko shujšam tega ne morem popravit, kvečjemu mi lahko kosti štrlijo ven, kaka pa bom. Sem se pač sprijaznila, da ne morem biti taka, kot kakšne najstnice in da pač ne morem vsega obleč kar prodajajo v trgovinah.
Sej resa se še kateri zdi, da v večini trgovin prodajajao nenormalo majhne cunjice. Včasih mislim, da sem v otroški trgovini. Pa se mi ne zdi, da sem pri 164 cm in 61 kg predebela ampak moram že malo pogledat, da kaj nadem zase, pa da ni super oprijeto. Kaj bi potem oblekla, če bi imela 20 kg več? Ja ko vidimo te ultrasuperminiaturne majčke mislimo kako smo debele.
No pa še malo za šalo. Mi je mož zadnjič rekel, da sem tako shujšala, da nimam več nobene riti (seveda to ni res), ampak dan mi je pa polepšalo. Uf sem se razpisala, sem kar tečna s svojim "pametovanjem".
Aja glede tistih kozarcev je ena spraševala kje se kupijo. Imajo jih v btc _ju v hali A je ena trgovina Aurea Press. Drugače pa če nisi iz Ljubljane sem v reviji Zdravje našla seznam trgovin kje jih prodajajao, sicer je revija že stara ampak verjetno jih majo še tam. Piše pa za Ajdovščino, Bled, Brežice, Domžale, Grosuplje, Izola, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Medvode, Moravske toplice, Nova Gorica, Novo Mesto, Radovljica, Rogaška Slatina, Sežana, Slovenske konjice, Slovenska Bistrica, Velenje, Murska sobota. Če kerga zanima naj napiše kraj pa pogledam v kateri trgovini.
jade