Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

8. feb 2005 18:29

Moj prvi "vodni" se izteka. Kriza je bila ob 14h, pa sem si lepo počasi privoščila en kofe in je bilo spet OK. No, pa zdaj že malo razmišljam kaj dobrega si bom privoščila jutri na B dan! Zjutraj se pa še zmerim in naredim statistiko - upam, da ne bom razočarana. Glede idej je pa res tako, da če gledaš le Rino, malo obupaš.Je treba biti malo inovativen. Za B dan se lahko naredi krasne pečene polnjene paprike, pa narastek iz bučk in sira, pa mesne roladice, pa sarmo, pa golaž,pa segedinar, pa raguje s kupom zelenjave....moram nehat, ker me bo slina zalila. Jasno, le malo prilagodiš recept, dostikrat sploh ne na škodo okusa. Lahko bi sicer jedla 3 jajca za kosilo in enega za večerjo, ampak tako zelo mi pa tudi ne gre za kožo, da bi jedla kot v arestu. Navsezadnje dieta le traja 3 mesece, pa tudi potem se ne smeš spustiti z vajeti. Je pa treba vmes tudi malo uživati, sicer se začneš smilit samemu sebi, a ne? Lisa

bobby  

član od: 29.12.2002

sporočila: 56

8. feb 2005 19:16

Beljakovinski dan po prvem vodnem dnevu je bil super!!! Dopoldne malo več spanja, potem pa vzpon na Krim in nazadnje še lepo, dobro kosilo v gostilni! Jedel sem telečjo pečenko, zelenjavo in solato. Kraljevsko dobro in mislim, da tudi po pravilih diete. Prekršil sem pa se s kozarčkom odličnega refoška. Robi

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. feb 2005 19:29

Vidim da ste vsi zagnani. BRAVO! Tudi jaz pridno vztrajam, danes pri sadju. Imam pa na sadne dneve problem, in sicer se počutim malo bolj "švoh". Ali je dovoljeno spiti šumečo tableto multivitamina oz. C vitamina za več energije? Pozdravček! tejčica

nalin  

sporočila: 231

8. feb 2005 20:11

Naj povem, da sem ocvrto ribo jedla samo trikrat (sem preverila) in tudi nasplošno nisem ravno najbolj navdušena nad ribami (sem jih jedla v vsemogočih variantah), žal mi ob pogledu na ribo rata že slabo, jajc sploh ne prenašam, ker bruham po njih, ohrovtove solate pa sem tudi že malo sita (bom pa res probala dušeno zelenjavo). Saj sem izgubila 6 kilogramov in 4cm-je (prvi teden), sedaj pa mi vse mere stojijo. Ne verjamem da so za to krive tiste tri ribe ( matej je ob istem jedilniku izgubil že 12 kil, vem da moški dajo kile hitrej dol, ampak tako zelo več pa tudi ne). Kruh jem tako kot piše v rinini knjižici oz. na internetni strani (ponavadi kos kruha ob kosilu, pa še to ne vedno), Vsaj mislila sem da ni prepovedan. V kolikor sem dojela to dieto ni važno kaj ješ, ampak kako oz kakšne kombinacije se uporablja (telo potrbuje tudi maščobe) Telo naj bi s to dieto naučili presnavljati hrano, ki jo v normalnih količinah zaužijemo.( upam da se ne motim, če pa kdo ne misli tako mi lahko pove) Sicer pa nisem mislila ravno tako, da dieta ne deluje najbolj, ampak sem še zraven pripomnila, da sem mogoče že doegla tisto spodnjo mejo, ki jo telo dovoljuje. Upam da nisem koga s to izjavo koga užalila. Sicer pa sem že našla še nekaj zelenjave, ki naj bi vsebovala večje količine beljakovin. Naj povem še to, da sem na beljakovinski dan še najbolj lačna in takrat resnično jem 3x na oh in š dan pa jem ponavadi samo 2x. s tistim prejšnim postom sem samo iskala malo spodbude za v naprej, pa sem bila samo kregana (glede ribe in kruha in tega da "za me" dieta "ne deluje"). Drgače pa lahko povem da ne grešim, sploh pa ne s sladkarijami ( s katerimi sem zasvojena), samo na vodni dan me je melo da bi pojedla en piškotek, pa ga nisem. Pa še nekaj glede maščob-olja-mastne hrane, nikoli je nisem marala in že več kot pol življenja si omejujem količine maščob na skoraj 0, le v kakšno solatko kaj dodam ali pa malo olja za praženje čebule, saj se drugače zažge nalin Sporočilo je spremenil(a) nalin dne 08. feb 2005 20:15:07 Sporočilo je spremenil(a) nalin dne 08. feb 2005 20:18:41

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

8. feb 2005 20:51

Spet sem tukaj, Nalin, saj te nihce ne krega. Prepricana sem, da ti je vsaka napisala le svoje mnenje in mogoce je to malo drugacno od tvojega, vendar to ni kreganje. Saj vidis, da ti vse stojimo ob strani in resno zelimo, da bi bila TI ZADOVOLJNA. Mogoce pa bi morala kdaj malo popustiti sama sebi in ne biti tako stroga ko se tehtas. Vsak dan res ni zdravo stati na vagi in opazovati dekagrame, ki gredo gor in potem spet gor. Kaksen dan telo zadrzi vec vode, kaksen dan ne bos sla na veliko potrebo, vse to vpliva na telesno tezo. Celo luna ima svoj vpliv na stanje vode v tvojem telesu in to se na tehtnici vse pozna. Cim bolj se poskusi drzati pravil (seveda je vazno kaj jes!) in potrudi se biti strpna. Po treh mesecih bos zagotovo zadovoljna z izgubljenimi kilami in centimetri. Kar pa se tice beljakovin in tvojih jedilnikov, zate so resitev siri, skute, drugi mlecni izdelki, vseh vrst orescki in semena in seveda mesni nadomestki. Kombiniraj zelenjavo s sirom ali skuto, zelenjavo z mandlji, arasidi ali indijskimi orescki, solato z navedenimi dodatki in malo poglej na tejle internetni strani - vegetarijanskih receptov je kolikor hoces, treba pa si je vzeti cas in skuhati. Okus popravi z zacimbami in kaksno zlico smetane ali pa olivnega olja, saj potrebujes mascobe, ki jih z mesom ne dobis. In za bozjo voljo, nehaj se primerjati z Matejem. Saj vidis, da je pri njem vse drugace. Moj soprog poje "vola in pol" in niti grama nima prevec. Trdim, da to ni pravicno in to mu posteno zamerim, ampak tako pac je in njemu kuham normalno in tudi odrascajoci mladini. Ravno zdajle je ze drugi krof in to po obilni vecerji (musaka z jogurtom). Predvsem pa nalin, potrpljenje je bozja mast! Sicer tudi tega izreka ne maram, ampak kot starejsa oseba ti ga lahko namenim :o). Lisa, cestitam za uspesno prestani vodni dan. Gotovo je obcutek krasen in sigurno se tudi pocutis zelo mocno. Bobby, tudi tebi cestitke in vse kar si si privoscil naslednji dan, je bilo dovoljeno. Lepo te je imeti med nami in tebi in Dusanu cestitam, ker zdrzita v nasi prijetni druzbi. Kaj pa porece na tvojo shujsevalno tvoja boljsa polovica? Je zadovoljna? Te podpira? Tejcica, ti kar popij tisto sumeco tableto. Najboljse bo tista brez sladkorja. Verjetno si v zacetku res malo bolj "svohotna", zato si sadja kar privosci. Scasoma se bo telo privadilo in tako bos zmanjsala tudi porcije zauzitega sadja. Ne pozabi na pijaco! Ja Rozica, vcasih ne pomaga nic in premamijo nas dobrote, ki jih je polno okoli nas. Sicer pa si ti poskrbela za ravnovesje s postom. In kot si rekla, dokler gredo kile dol, sploh ni problema! Veliko uspeha se naprej. Ha, naj se vam pohvalim. Po sobotnem "razvratu" sem bila res pridna. Kar dva sadna dneva sta za mano in mislim, da sem ze odsluzila svojo tlako. Danes pa grem bolj zgodaj spat, ker sem kar posteno zmatrana. Ostanite v cvetju in cim manj lakote vam zelim Lahko noc Marina5

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

8. feb 2005 21:04

Čer. Danes ste se pa razpisale. Najprej, da pozdravim vse nove-Meta, Niki1, Lotos in Tejčica-upam, da nisem katere spregledala. Kar pogumno, vidim, da ste nekatere že kar pošteno v dieti. Veliko izgubjenih kilogramov vsem. Rožica, ti iamš vse lunine mene naštudirane. Daj kakšen dan prej napiši, kdaj se prične, ker jaz tega nikoli ne vem, se še morda kdaj odločim in držim post s tabo. Kakšen vodni dan mi pa ne more škoditi, razen tega, da še izgubim kakšno kilco... Nalin, saj veš, da bi ti vse rade pomagale. Ampak NE SMEŠ se pa primerjati z Matejem, tako kot ti je napisala Marina5. Ti misliš, da ne more biti velika razlika med moškim in žensko, ampak na našo žalost je. Meni se bo npr. poznal vsak piškot, moj fant pa lahko poje vse kar vidi, pa nič... Sicer ne vem če sem prav razumela, kako si napisala...če nisem se že v naprej opravičujem ampak iščem razloge...ko si pripraviš solato, ali dodaš tuno, sir in jogurt skupaj? Ker na B dan se ne sme mešati različnih vrst beljakovin, tako da tuna in sir ne smeta biti skupaj v solati. Lahko pa je samo sir in preliv iz jogurta. Vsem čestitke po uspešno prestanem vodnem dnevu. In ko ste že vsi priznali svoje grehe...naj še jaz svojega...v nedeljo sem imela Š dan in za večerjo sem pojedla krof...tako dolgo sem hodila mimo njega, potem mi je pa tako zadišal in sem rekla, pa naj bo no...potem pa slaba vest (vam je znano kaj?, to je čisti standard pri meni) Lp, maychi

nalin  

sporočila: 231

8. feb 2005 21:49

Ja priznam sem kar zelo slabe volje, velikokrat me potare kolk vam vsem skupaj grejo kile super dol pa kolk mate vse energijo, Men ogromno energije primankuje, vodni dan pa je vse še poslabšal (dobila sem temperaturo, in tako švoh sem bila da sem komaj tipkala) zato sem tako tečna in.... Sej vem da vse hočte samo dobro. Res sem mešala jogurtov preliv pa tuno (nisem vedela da je to narobe), sicer si nisem kupila rinine knjižice in sem samo sledila nasvetom iz tiste internetne strani kjer prodajajo to knjižico. Kaj pa gre potem brstični ohrovt pa jogurtov preliv skupi? Ja jutri imam oh ( v načrtu imam pico z kečapom, papriko in gobice iz slanice), zvečer grem pa k očetu na prekmursko gibanico, je to vredu ali raje ne?) Aja tega glede oreščkov pa nisem vedela, sem mislila, da so prepovedani zaradi visoke vsebnosti olj. nalin Sporočilo je spremenil(a) nalin dne 08. feb 2005 21:58:41

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

8. feb 2005 22:55

Dober "čer, vsem skupi! Koliko ste že napisali........!!! Priznam, nisem se trudila niti prebrat, ker sem vas nehala brat nekje tam pri 170. strani (študijske obveznosti). No, 2 uspešno opravljena izpita imam za seboj, pa 2 uspešna vodna dneva. Edino zadnja dva dneva sem "zbrklala" zaporedje, pa pol sem grešila, grešila, grešila, ... Kar naprej sem krožila okoli polnih loncev in skled,...! Nad izgubljenimi kg-ji in cm-ji nisem preveč navdušena, ampak to je cena, ki jo plačujem, ker sem cel dan na "tazadnji". No, saj se včasih spravim na stepper ali pa na AB KING, a to je tudi vse. Sem si pa danes naredila načrt za po 2.3.(ko bom imela 3. vodni dan) in sicer, kdaj začnem spet. Na tej dieti mislim vztrajat, saj se mi je uredila prebava, in kar mi je najpomembneje - kile STOJIJO!!! (se ne redim več tako, kot prej - ćez vikend +2kg). Dobrodošli vsi novi člani, čestitke vsem, ki ste dosegli svoj cilj, in upam, da boste obdržali nove postave! Nočko! gogy

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

9. feb 2005 7:37

Dobro jutro! Nalin, ne obupavaj, nekaterim pač ne gre toliko dol. Jaz sem živ primer! V drugem mesecu nisem izgubila niti kilograma in ko se je bližal drugi vodni dan sem sklenila (navkljub dobrim priporočilom tukaj na foromu), da se ga ne bom držala, ampak ga bom zamenjala s sadjem. Po 1.vodnem dnevu sem namreč super zbolela in mi je mesec minil ob bolezni in ležanju, pa kljub strogi dieti nisem izgubila niti kilograma! Vendar Nalin, z eno razliko, moj ITM še je vedno previsok! Ne vem kolikokrat sem že napisala, da pri meni dieta, brez vsaj pol ure miganja na dan na orbitreku, ne deluje! Takoj, ko sem lahko pričela z redno vadbo, so se kilogrami pričeli topiti! Sedaj po enem tednu, ko sem spet aktivna, je skopnelo 1,5 kg. Morda za svojo bolezen krivim vodni dan brez razloga in bi kljub temu zbolela, ampak vodnega dne se ne grem več. Če bi naj voda čistila telo, to lahko počne vsak dan, saj spijem vsak dan do 3 litre vode in čaja. Punce, ne moram vam povedati, kako zelo me je tisti dan zeblo! Naslednji dan pa se je iz nosu samo vlilo in stanje se je iz dneva v dan slabšalo! Da sploh ne omenim grozljivega počutja cel mesec. Kaj hočemo, ljudje smo pač različni in na vse vodni dan ne vpliva enako, kajne! Nasplošno pa je ta način prehranjevanja odličen in zase lahko trdim, da sem se ga tako navadila, da bi se tako lahko prehranjevala tudi po dieti. Ne tako strogo, ampak ločevanje bo ostalo! Pa še nekaj, se je tudi vam spremenil okus? Sedaj jem oziroma mi dišijo stvari, ki jih prej nikoli niti poskusiti nisem hotela, npr. tune, olivno olje, polnozrnati kruh in sojine testenine itd. Pri sadnih dneh mi manjka sol! In ko se to zgodi, pojem kak samo soljen paradižnik ali papriko. Sladkarij pa ne maram več, pravzaprav si jih zaželim, če jih vidim, a se želodec s tem ne sprijazni, tudi na OH dan ne! V soboto sem pojedla en krof (imela sem OH dan), pa mi je dišal dokler sem ga jedla, pol ure kasneje pa me je tako pekla zgaga, da sem skorajda cvilila. Zdi se mi, da bi morala bolj upoštevati kaj mi pokaže telo. Danes, ko imam spet OH dan zagotovo ne bom tortice, raje bom testenine (polovično porcijo) in seveda pol rebra čokolade...ha, ha, ta mi pa kar ustreza.

Lisa  

sporočila: 1812

9. feb 2005 9:00

No, 4 tedni so mimo, danes je 5kg manj - pravzaprav 4, saj je ena na račun vodnega dneva (kar se bo verjetno že danes vrnilo nazaj). Čez prsa in pas je po 8cm manj, čez boke pa nič. Moj notranji jaz očitno misli, da joškov ne bom več rabila, široko rit pa še. - Če ima kdo kakšno idejo, kako ga prepričat o nasprotnem, naj mi prosim sporoči. Bom zelo hvaležna. V glavnem sem zadovoljna s tempom. Sem že v letih, ko mi hitrejši minus verjetno ne bi več koristil. Tudi vodni dan je bil brez problemov - a tudi pred dieto sem imela en dan v tednu vodni (seveda ne za sadnim!), tako da sem tega navajena. Trixie, ne verjamem, da lahko zaradi vodnega dne zboliš, je čisto nelogično. Ljudje si naredijo 7-dnevni, celo 40-dnevni post, pa so kvečjemu bolj zdravi. Je pa že moralo biti kaj drugega vmes! Se pa spominjam ene bolj ostre diete, ko sem močno zmanjšala količine hrane in so se pojavili problemi s slabostjo in želodčnimi bolečinami. Razlog je bila kislina (jo je bilo za tisto, kar sem spravila vase čisto preveč). Težave je odpravilo že nekaj tabletk rupuruta. Glede na zgago po krofu bi rekla, da je to tudi tvoj problem. Tudi meni se zljubi druge hrane kot včasih in sladkarije niso več moderne. Jedla bi samo še sir, skuto, jogurte.. vsaj pol dni bi moralo biti B, da bi prišla "k sebi". Ampak danes je 30.dan, spremembe še niso na vrsti! Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti