Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

8. feb 2005 8:45

Lotos, ni problema! Verjetno nisi prav nagravžno debela in nisi navajena siceršnjega nažiranja in telesu stavri še niso jasne. Jaz sem se prvi teden celo zredila in so me punce s foruma morale prepričevati naj vztrajam, tako slabe volje sem bila. Potem pa je šlo (pravzaprav še gre). Mnogi baje najprej zgubljajo samo cm, šele potem kile. Boš povedala čez en teden, kako gre - samo ne goljufat! Lisa

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

8. feb 2005 9:03

A vam to kaj pove? Preživela, bila pridna, vodni dan je za mano. Rezultati po tem prvem delu diete, so nekje 2cm vsepovsod po obsegu in 4 kg manj. Vem, da bi lahko bil večji minus, ampak so bili prekrški , tako da sem zadovoljna. Sicer pa imam še 2 meseca časa, da jih oklestim še nekaj. Idealno bi bilo še 6 minusa, ampak kakršenkoli bo, sem/bom že zadovoljna. Dans sem polna energije, včeraj sem baje izgledala zdelano. Hja, In vsem, ki jih je strah vodnega dne - sploh nisem bila lačna. Res se mi je luštalo vse, kar je kdo jedel, ampak sline so se cedile le mojim očem, jaz pa odkrito nisem čutila lakote, ker sem šla v ta vodni dan čisto tako, kot da to ni nič takega. Verjetno bi mi bilo huje, če bi nonstop mislila, kaj vse ne smem in kaj vse bi, pa ne morem, pa bljeh... Jaz sem pa to vzela kot priložnost, da se moji prekrški vsaj malo skrijejo. In kakšne prekrške sem delala? Ja, no, kavi se redko odpovem. Kdaj prigriznem kak piškot tudi, ko ga ne bi smela. Včasih sem tudi po osmi uri kaj jedla (npr.pistacije) in predvsem pijem premalo vode. Sicer sem se pa do sedaj kombinirala vse po reglcih, sam včasih je bil kak vmesni "obrok" - suho sadje npr. Držte se, vse se da, če se hoče, Darchy

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. feb 2005 9:45

Danes je pa res en čudovit dan. Zjutraj stopim na vago in ta pokaže -3kg!!! Najbrž gre tako hitro dol samo na začetku ko se telo še čisti, ampak vseeno je občutek dober. In glede na to da bo danes povsod dišalo po krofih jaz pa imam sadni dan, mi je to dalo dodatne volje in sem prepričana da me ne bodo premamili. Niki1, začela sem 1.2. Lp tejčica

lotos  

član od: 5.2.2005

sporočila: 2

8. feb 2005 10:59

Lisa, polepsala si mi dan, prav zares! Verjetno je moje telo resnicno zbegano, ampak ce drugega ne- mi je hvalezno ze zato ker se mi je uredila prebave (prej pa nislo kar nic iz mene). Danes imam OH dan pa se ne vem kaj bi jedla: testenine ali pico s pradiznikom ? Verjetno bodo kar testenine- ima kdo kaksen boljsi predlog? A je velik prekrsek, ce sem zjutraj namesto dveh jabolk pojedla v preseldkih kar tri, pa se malo jabolcnih krhljev povrhu vsega (kaj mi je tega treba bilo- bi bilo bolje ce bi pol litra vode spila). Ugotavljam, da kadar se pregresim in jem, takrat ko mi ni treba, v resnici nisem lacna ampak zejna. Pa se ena lepa misel za vse, ki vztrajamo: Nikoli ne reci, to je nemogoce, kajti vsaka stvar je mogoca - ce ima clovek zaupanje vase in voljo. In nikoli ne obupaj sredi poti, ki ti ni znana, kajti sredi neznanega spoznas kaj si- moz ali slabic. Lep soncen dan! lotos

nalin  

član od: 13.1.2005

sporočila: 231

8. feb 2005 11:53

Živjo, mislim da ta dieta zame ne deluje, mogoče pa sem že dosegla tisto spodnjo mejo (ITM 22) Vendar imam še zmeraj veliko centimetrov okoli trbuha (sem nekje med 38-40 konfekcijska) Trbušnjake še vedno delam vendar ne pripomorejo k manj cm-jev. Ima mogoče katera-i idejo kaj naj še storim? Sicer jem tudi kruh in cvrte ribe vendar v omejenoh količinah ( nobeni hrani si ne želim odpovedat) Pa jedilnikov za b dan mi primankuje, ker ne jem mesa mi ostanejo samo ribe in morski sadeži (sem se jih prenajedla in mi je že ob pogledu nanje slabo, tudi normalno v življenju sem jih jedla samo 1x na mesec) sicer pa jem tudi veliko ohrovta-solata (ohrovt, tuna, preliv iz jogurta in malo kisle semtane,sir v kockah, začimbe) Vendar se človek kajhitro prenaje enolične hrane, kaj torej predlagate. Ali bi lahko jedla filane paprike (soja riž)? nalin

meta.zvonar  

član od: 8.2.2005

sporočila: 3

8. feb 2005 17:08

Hello! Tudi jaz sem nova tukaj. 3MD se držim od 5. 1. Berem vas vsak dan. Držite mi moralo pokonci. Zanima me, če je kaka korošica med vami? lila

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

8. feb 2005 17:22

Živjo! En ekstra pozdrav vsem novim, ki so se opogumile in se nam pridružile tudi z tipkano besedo. Dobrodošle vse!!! Marina 5 nisi edina, tudi jaz sem grešila, ne vem kaj je narobe. Nekaj je v zraku, al pa je kriva luna. Jaz sem ne nasitna. Kar ne morem sama sebi verjet. Pa če po pravici povem se nič ne sekiram, tako pač to je, dokler gredo kilogrami dol, se tudi za dva krofa na sadni dan ne bom požrla. Treba je gledat naprej, danes je polna luna in to zame pomeni lunin post. Gremo novim zmagam naproti!!!! Nalin, če se prav spomnim si že kar nekaj časa z nami. In s trditvijo, da ta dieta ne deluje se ne morem strinjati. Praviš, da vsaj zate ne dluje. Prav! Pa si že mogoče kdaj pomislila, da bi začela upoštevat pravila te diete. Kruh, maščobe,...če zeliš izgubiti malo več kilogramov v teh treh mesecih res niso zaželeni. Na dan lahko zaužijete le dve žlički kakovostnega olja ( olivno ). Osnovno načelo je: če želite močno shujšati, jejte vse dni v glavnem kuhano in dušeno hrano, odpovejte se kruhu, zmanjšajte količino sadja v sadnih obrokih.... Sicer pa je ta tekst prepisan iz rinine knjige, da ne bom vsega prepisala. Predlagam, da si sami preberete in osvežite pravila. Sicer pa vsak zase ve koliko želi shujšati in temu primerno priredi dieto. Vsekakor pa mislim, da ocvrte ribe, oziroma nasploh ocvrte jedi res niso primerne za dieto. Ampak kot sem že rekla vsak zase res najbolje ve. In če se ne motim si, Nalin, enkrat napisala, da si izgubila 5 kilogramov? Al, kako iterpretiraš da dieta ne deluje. Po moje je bistvo vsake diete izguba kilogramov. A ne? Pa brez zamire, to je le moje mnenje. Predlagam ti da pričneš malo bolj gledat na vsebnost živil in pričneš kupovati in uživati živila z manj maščobe.... Drugače pa le še to, v drugem in tretjem mesecu gredo kilogrami res zelo počasi dol. Tako zelo počasi, da se včasih zdi, da sploh ne grado. A ko na koncu pogledaš statistiko za nazaj, vidiš da temu ni tako. Zato ti predlagam, da vstrajaš naprej na tej poti, ker sem prepričana, da če želiš izgubiti še nekaj kilogramov, je to prava pot. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

8. feb 2005 17:48

En dober dan voscim vsem skupaj, Vsem novim pa izrekam dobrodoslico in vam povem, da bodo uspehi ze kmalu vidni. To pa cloveku da volje za nadaljevanje, a ni tako?!! Torej, vcasih bo majckena kriza, pa pridite sem in boste videle, da niste same. Vse se ubadamo z istimi vprasanji in vedno se najde odgovor, nasvet ali pa bodrilne besede. No, vcasih te pa kdo malo "ozmerja" ane Marjetka Cvetka :o). Hvala za tvoje besede, so mi koristile. Skoda samo, da nisi bila z nami na pustovanju, bi me ze takrat lahko malo okregala in mogoce bi se odrekla pregreham. Pa nic ne de, sem nazaj na pravi poti. Danes je bil sadni dan in za zajtrk sem pojedla banano. Potem sem celo druzbo gnala na Vrsic in hodili smo dobri dve uri. Na vrhu so si vsi privoscili snopcek in sendvice jaz pa sem iz rukzaka privlekla jabolko in pomaranco. Kljub prigovarjanju, da je snopcek iz samega sadja, sem tokrat zdrzala in upam, da se ne bom prehladila, ker sem se popolnoma mokra preoblacila na ene minus 10 stopinjah. Po moje ne, ker sem tako lepo tapicirana, da mi mraz ni prisel do zivega :o). Bil pa je prekrasen dan in moram reci, da se pocutim kot prerojena. Najraje bi vzela par dni dopusta in se malo nauzila zimskih radosti. Takole, zdajle si grem pa naredit eno fino sadno solato in prelila jo bom s sokom limone, ker si bom danes res privoscila eno fajn vecerjo!!! Nalin, Rozica ima prav. Ocvrte ribe res ne bodo primerna dietna hrana. Zakaj si ne naredis jajca (na oko, mesana, pokisana, omleto), mogoce bi si lahko pripravila zelenjavo si sirom (napol kuhano zelenjavo daj v jensko posodo, potresi s sirom in popeci v pecici). Namesto mesa si lahko privoscis solato s tunino, sirom ali pa jajci. Na B dan imas na izbiro tudi jogurte in razne skute. Izbira je res velika, le malce domisljije potrebujes. Ce mi bo se kaj prislo na misel, ti bom napisala. Samo obupat ne Nalin!! Pa tudi ribe si lahko pripravis na veliko nacinov: kuhana postrv, pecena postrv s trzasko omako, tuna s paradiznikovo omako, morski sadezi v solati ali pa kot preliv zelenjavi, oslici, skampi na buzaro (dieti prirejen recept), skoljke v solati ali na buzaro, itd (bom raje nehala, ker se mi tako sline cedijo). Jaz pa bom danes skuhala fino govedino, ki jo bomo imeli jutri za kosilo. Domaci pa se odlicno juho in privoscila jim bom pravo "nedeljsko kosilo" in to na sredo :o). Zdaj grem pa res jest, ker mi ze posteno kruli. Pridni bodite in kot je rekla Marjetka Cvetka, punce ne ga srat ... hahahahahahahaha dijoooooo Marina5

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

8. feb 2005 18:18

Hojla! Ker mi ni bilo treba dva dni v službo,sem imela čas in malce prebirala prvi del tega foruma in našla kar nekaj zanimivih stvari. Dobro se sliši tale zadeva,da z oljem raztrupljaš organizem.Žlico olja daš v usta in ga žvrkljaš po ustih 17 min.Potem ga izpljuneš in si umiješ zobe. Kaj porečete na to?Jaz bom kar poskusila,čeprav mora bit tole kar ogabna zadeva. Lila,s katerega konca koroške pa si.Jaz sem iz okolice Velenja. Dobrodošle vse nove,vidim da jih je kar nekaj.Le pogumno z nami v boj! Nalin,ti imaš pa res probleme!Mogoče si pa preveč goreče želiš čimprej shujšati in se ti potem zdi da ti nikamor ne gre.Mogoče prevečkrat stojiš na tehnici in se sekiraš za vsak gram teže. Mogoče bi pa poskusila,kot ti je že svetovala Rožica:jej samo kuhano in dušeno hrano,odpovej se kruhu.Mogoče se moraš za tistih par kilogramčkov,ki ti manjkajo do idealne teže pač bolj potruditi. Pa še nekaj:upoštevaj te nasvete,vendar poiskusi(čeprav bo zelo hudo) in dva tedna sploh ne poglej vage,pol se pa zvagaj.Boš potem videla,kakšni so rezultati. Mi ti stojimo ob strani,zato nas beri in nam poročaj,kako ti gre.Velja! Hej,Marina,kaj pa tvoji grehi?Si bila danes pridna? Mejte se lepo in vztrajajte na svoji poti,kajti uspelo vam bo! Adijo! Marjetka cvetka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

8. feb 2005 18:23

Hojla Marina5! Tačasko sem pisala sporočilo,si ti poslala svojega,tako da zdaj že vem,da si bila danes izredno pridna.Takšen pohod pa ni od muh,in to samo ob sadju.Super si,le tako naprej! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti