Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

2. feb 2005 23:19

Čeeer! Končno mi je uspelo priti domov in seveda takoj za računalnik. koliko je bilo za prebrat. Ker je že pozna ura, vam javim samo statistiko. Francka in Dalmatinka, kaj pa vedve Dalmatinka, hvala za lepe besede, enako velja tudi za tebe . Evo zdaj moje statistike: KG: -10 PAS: -8 BOKI: -6 BEDRA: -6 No, jaz sem kar zadovoljna s tem in upam, da ne bo šlo gor. Verjetno bo par dni kriza, saj bi že danes zbasala v usta vse, kar te tri mesece nisem . Me je kar malo sram te moje požrešnosti . Upam, da bo minilo in to čimprej drugače bo joj Picika, poglej pošto! Lepo se mejte Meli Don"t worry, be happy!

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

2. feb 2005 23:43

Ojla! Vse, ki se zanimate za pilates vaje in ste me prosile zanje si poglejte svoje zasebne pošte. Želim vam lahko noč in lepe sanje! picika

Slon  

član od: 3.2.2005

sporočila: 3

3. feb 2005 6:39

Pozdravljeni ! Sem nov na forumu in nov pri dieti. Trenutno sem na začetku, komaj tretji dan diete preživljam. Moram reči, da ne bo lahko, saj bi moral glede na mojo sedanjo težo minimalno shujšati za -25 kg. Dejstvo je, da ta dieta obrne popolnoma na glavo moje prehranjevalne navade (razvade!!!). Upam da mi bo uspelo zdržati celotne tri mesece! Ima kdo kakšen nasvet kako je najlažje premagati dopoldneve ? Sem v tretjem dnevu vendar me dopoldne - beri do kosila - boli glava. Prej sem bil navajen dopoldne veliko jesti (velike porcije kuhane delavske malice - pasulj, pašta, vampi, ... + ogromno kruha). Sedaj že nakladam. Zaželite mi uspeha in se slišimo.

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

3. feb 2005 7:34

Dobro jutro "Slon"! Upam, da tvoje ime pomeni veličino in ne kaj drugega. Resnica je, da je dopoldan sadje in ogromno tekočine. Ko boš lačen popij vodo. V začetku jo boš na horuk, kasneje pa že po požirkih, ko se ti bo apetit zmanjšal. Nikar ne obupaj, začetek je vedno težak, nasmeh na koncu pa najslajši, slajši od tortic in malic. Maychi, hvala, ker si se potrudila namesto mene, saj jaz do sedaj nisem imela časa niti prebrat napisanega. Ne bom pekla danes krofov, ker grem raje na glino, pa še preveč bi jih pojedla. Bom kar enega kupila, je bolj varno. lep snežen pozdrav tudi iz Ljubljane Irena

lkc  

član od: 24.1.2005

sporočila: 66

3. feb 2005 7:51

Živjo. Ko takole prebiram , je tudi mene zamikalo, da bi naredila še kakšno trebušno vajo, zato te Picika prosim, da tudi meni posreduješ te pilates vaje. Bom zelo hvaležna. Slon, veš, najtežji je začetek, ker moraš najprej spremeniti navade oz. razvade hranjenja in misliš, da ne boš preživel brez tistega, kar si navajen. Pa potem vidiš, da gre in ko pridejo še rezultati, pa Pozdrav, Mateja. lkc

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

3. feb 2005 7:56

O, eni smo pa danes zgodni! Spet en fant . Joj, kako je to lušno . Slon, ko boš dopoldan lačen, si kar privošči sadja, kolikor ti srce poželi, vendar zmeraj ENO VRSTO!!! Počasi zmanjšuj obroke in sčasoma se ti bo telo navadilo in s tem se bo tudi apetit zmanjšal. Če ti ne gre s sadjem, pa poskusi zelenjavo. Zraven pa seveda popij veliko tekočine, meni zelo odgovarja metin čaj. Je zakon .Začetek je zmeraj najtežji, zato vztrajaj Se izplača , kaj bom pa jaz danes jedla Zdaj so se šele pričele težave Don"t worry, be happy!

Slon  

član od: 3.2.2005

sporočila: 3

3. feb 2005 7:57

Hvala za spodbudne besede ! Upam da bom zdržal. Še eno vprašanje imam, kaj zeliščne čaje se lahko pije vse dni (npr. zeleni pravi čaj) ? LP Slon

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

3. feb 2005 8:15

Picika, zlata si! Slon-ček (a se ne sliši boljše takole), za začetek lahko dopoldansko lakoto premagaš tudi še s kakšnim sadežem, in seveda z vodo, sčasoma boš tako potreboval manjše obroke tako sadja kot tudi ostalega. Pazi samo na presledke med posameznimi obroki sadja in tudi vodo. Jaz npr. najprej počasi spijem pol litra vode, potem pojem npr. 2 jabolka, pa spet vsaj pol ure pavze, pa spet pol litra vode, pa pavza, pa še 2 pomaranči itd... Če imaš kosilo kmalu po 12-i, je to dovolj, sicer pa si lahko privoščiš še en obrok sadja. No, vsaj jaz sem na začetku tako delala, pa je bilo kar OK. Zdaj sadja pojem manj kot na začetku, tudi na sadni dan. Veliko uspeha - danes imaš sadje, a ne - in pohvale za pogumno odločitev! Encijan

francka  

član od: 12.12.2004

sporočila: 41

3. feb 2005 9:23

Pozdravljeni. Takoj na začetku prosim za pilates vaje, saj bi sedaj po koncu diete nujno potrebovala telovadbo. Slon-ček (bravo Encijan! Res je tako bolje): Ja, čaj lahko piješ kadarkoli in kolikor želiš. Seveda NE sladkanega s sladkorjem. Raje uporabi umetno sladilo. Glede sadja pa takole: dobro se je držati eno urnih zamikov med sadjem. Zato pojej pač eno vrsto sadja in lahko tudi več kot dva sadeža. Potem 1 uro ne jej! Potem pa lahko ponoviš vajo z drugim sadjem. Počasi (v prvem mesecu) se boš sadja prenajedel (vsaj jaz sem se) in ko boš lačen, boš pomislil, da bi pojedel jabolko, vendar ti ne bo pasala. Ko se prenaješ nekega sadja si raje lačen, kot da bi ga pojedel. Če pa sadje obožuješ (kot nekatere tu), potem pa tudi nič zato, saj se ti bo v enem mesecu želodček skrčil in tak ne boš tolikokrat lačen. Je pa še ena zadeva. Jaz imam kosilo ob 10:00. Če imaš v menzi izbiro, si lahko tudi ti tako odločiš. Na mesni dan je vedno nekaj, če nič drugega solata in konzerva tune. Drugi dan je riž ali krompir - tudi to je vedno na meniju. Tretji dan je težje. Jaz sem si v službo nosila slane kekse. V menzi pa sem vzela solato. Četrti dan pa sem vzela solato (jaz jo obožujem) in sadje sem nosila sabo. Ob štirih/petih pa sem ponovno jedla (večerja). Vem, sprašuješ se, če potem dieta deluje. Jaz sem izgubila 22 kg, torej le nisem tako zelo grešila. Lepo se imejte, francka

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

3. feb 2005 10:35

Pozdravljeni, Kar pridni ste vidim in tudi sama sem sorazmerno pridna. Sicer sem včeraj po večerji pojedla še eno zajemalko fižola, vendar sem sklenila, da slabi vesti ne bom dopustila mučenja. Spet sem opazila, da se po vodnem dnevu ne morem najesti. V torek je še nekako šlo, ker je bilo meso in cela skleda solate, včeraj pa me je pošteno nosilo. Lačna sem bila in sem že popoldne pojedla eno banano, zvečer fižol in zelje (vse kuhano samo na vodi) in čez dobri dve uri še eno zajemalko fižola. Tudi danes me muči lakota, ampak bo že. Slon, dobrodošel med nami. Seveda ti bo uspelo prestati krize. Tukaj smo, da te bomo bodrili. Kot so moje predhodnice zapisale, sadje in voda ti bosta najbolj pomagala. Morda kakšen korenček - kar dolgo ga lahko grizeš in žvečiš. Verjemi, že po enem tednu je veliko lažje. Seveda pa ne smeš stalno razmišljati kaj dobrega imajo v menzi :o)) Picika, a lahko še jaz svoj piskerček pristavim. Strašno rada bi tudi probala tele pilates vaje. Sicer delam trebušnjake, ampak prišel je čas (po enem mesecu), da naredim še kaj več. Hvala ti že vnaprej. Grem naprej delat in vsem želim vesel praznik "TA DEBU ČETRTEK" hahahahahahahaha. Nekaj vas je že suhcev, ostali pa še bomo ane! Lep dan Marina5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti