31. jan 2005 8:18
Dobro jutro vsem,
Danes je pa vodni dan in popila sem že 6 dcl vode in eno kavo. Mislim, da ne bo težav, saj zadnjič lakote proti večeru sploh nisem več čutila. Težje mi je bilo brzdati tek naslednji dan. Kar najesti se nisem mogla in tudi danes se že psihično pripravljam, da ne bom jutri celega purana zmazala :o))
Maychi, zanima te Montignac. Torej, ne bi rada delala pretirane reklame, ampak zame je bila njegova teorija najbolj sprejemljiva. Od leta 1999 sem se držala njegovega načina ločevanja živil in do spomladi leta 2004 sem bila res pridna. Potem pa me je popadla požrešnost in začela sem se po večerih nažirati s sladkarijami in ostalimi prepovedanimi stvarmi (čips, oreščki, čokolada ...). Upam, da ne boste hude, ker bom malo napisala o Montignacu. Način zgubljanja kil je v osnovi enak 3MD. Ločevanje živil je izredno pomembno. Ne predpisuje zaporedja dnevnov, zapoveduje pa ločevanje beljakovin in OH oz Š. V prvi fazi (ki traja okoli dveh mesecev - odvisno koliko želiš shujšati) je režim bolj strog: prepovedane so sladkarije, izdelki iz bele moke, bel riž, koruza, redeča pesa in korenje, ter seveda alkohol (vse našteto naj bi imelo visok glikemični indeks in posledično spodbujajo delovanje slinavke). V drugi fazi, vzdrževanje teže pa je najbolj pomembno, da ločujemo B od OH. Meni je to najbolj odgovarjalo, ker sem lahko jedla meso in zelenjavo oz. solato kar vsak dan, če mi je ravno tako pasalo. Večkrat pa sem jedla tudi špagete s sirovo omako, ki sem jo pripravila z manj mastnim sirom in tudi to mi je zelo teknilo. Vsa stvar je zelo enostavna, pomembno pa je, da obrokov ne izpuščamo (vsaj 3 obroki dnevno) in vedno se lahko naješ do sitega. Količine niso zapovedane. Pred leti sem v prvi fazi jedla meso dvakrat na teden za kosilo in dvakrat na teden za večerjo. Res je, da nisem jedla nobenih salam, kasneje pa sem jedla tudi salame, ponavadi s kruhom iz temne moke, če pa se je dalo pa kar brez. Kot sem že rekla, je ta način prehranjevanja zame najbolj sprejemljiv, ker obožujem kombinacijo mesa in zelenjave oz. solate. Najprej moram izgubiti odvečne kile, disciplinirala sem bom tudi v tem času in potem bom nadaljevala naprej po Montignacu.
Maychi, če imaš še kakšno vprašanje kar vprašaj.
Meli, hvala za dobre želje. Danes bomo gledali res malo bolj "vodeno" :o))
FRANCKA ČESTITKE. Pridna si bila in 22 kil je res ogromno!! Vsaka ti čast. Tudi vsem ostalim, ki ste že tako blizu konca. Za mano je pa komaj tretjina, vendar je tudi to kar hitro minilo.
Nalin, dva vodna dneva je morda prehudo za tvoj organizem. Izčrpana boš in možno je, da te bo popadla volčja lakota. Spuščanje obrokov ni preveč zdravo in en postni dan je po moje tisto pravo. Saj nočemo, da bi se telo navadilo na premajhne vnose, ni tako! Namesto sadja pojej kakšen korenček, paradižnik ali kumaro, ti ne vsebujejo kisline in paradižnik je že tako ali tako sadje.
Zdaj pa šibam. Sigurno se bom še oglasila, da vidim kako kaj prestajate vodni dan.
dijoooooooo
Marina5