26. jan 2005 22:38
Cer voscim,
Najprej iskrene cestitke mici_33. Upam, da ne vidis kako zelena sem od zavisti ;o). Bohprvar, res ti privoscim in spet se mi je prebudila trma, ki je ponavadi sploh ne premorem. Ampak tokrat pa bom punce, drzala se bom najprej zaradi sebe in tudi zaradi vas, ki ste ze zdrzale in tistih, ki trenutno skrbite za pravilno prehrano in izgubo kil. Se enkrat mici ... BRAVO!!
Ej, Marjetka Cvetka. Hvala za prijazne besede. Pa se prav imas. Posteno bom premislila kdaj ga bom spet takole polomila. Sem si mislila, da bo moj prvi greh suha klobasa, sem ga sla pa takole brez veze svirat. Pa bo ze :o).
Effa, za moje pojme nisi pretezka, vendar ti sama ves cesa si zelis in to bos tudi dosegla. Sicer bo potrebno malo odrekanja, to pa je tudi vse. V bistvu je res vse v disciplini (Madona sem pametna, ane he he). Torej, ti se kar drzi in v treh mesecih bos zagotovo zgubila tiste kile za katere menis, da so ti odvec. Se malo potelovadi in se lazje ti bo. Res pa je, da bos morala na nekatere stvari pac pozabiti. Ampak se splaca. Kar pa se tice bonbonov brez sladkorja pa je tako kot z raznimi DIETnimi napitki (diet coke, itd). Ko brbonice na jeziku zacutijo sladek okus, se ti v malih mozganih sprozi refleks, ki zelodcu in slinavki sporoca, da bo dobil sladkor. Slinavka se pripravi na delo in v telesu se sprozijo potrebne reakcije. Ker telo ne dobi pravega sladkorja (OH), sprozi v mozgane signal, ki le-te zahteva. Torej, tako kunstno zveni, vendar je bilo meni tako logicno ko sem o tem brala in od takrat ne uporabljam vec nobenih umetnih sladil, le se zvecilne. Menda je ravno zato toliko Amerikancev debelih in, ce si opazila, se redno nacejajo z dietno coca-colo. Sama presodi, ce verjames temu.
Lisa mogoce imas delno prav, vendar pa se naceloma pozimi hujsa tezje, ker je telo pripravljeno na pripravljanje zalog. Kljub temu, da ima sodoben clovek centralno ogrevanje in podobno, pa nam se ni popolnoma uspelo preslepiti telesa, ki na mraz odreagira po svoje. Res pa je, da za ogrevanje porabimo veliko vec energije. Spet ena iz literature na temo hujsanje. Te sem prebrala na tone :o)
Tocka, kar pridruzi se nam. Bos videla, da zna biti prijetno - v kolikor hujsanje to sploh lahko je. Bolj bi rekla, da so posledice in rezultati hujsanja prijetni. In do aprila imas se zadosti casa, da se okleses in zablestis na poroki. Ze sama samozavest in dobro pocutje pa te bodo naredile se bolj "fejst".
Marjetka, marjetica, jaz imam pa drugace rada zimo. Tako prijetno len si lahko in to brez slabe vesti. Lepo se pocis na kavc, nekje pri roki je prigrizek, gledas TV, beres knjigo in si vsake toliko casa privoscis se kaksno dobroto. Hja, letos nisem videla tega filma in tudi sama komaj cakam pomladi, ker mi je hujsanje dalo izredno voljo do gibanja. Ne boste verjele, da sem danes celo tekla. O matr, kar neslo me je in zacela sem teci. Pocutila sem se zivahno in skoraj lahkotno, ceprav mi je spredaj poskakovalo oprsje, zadaj pa ... saj veste kaj. Ocitno so mi vecerni sprehodi koristili in kar nekaj kondicije imam ze.
Nalin, 4 cm je kar veliko. Cestitam. Samo ne obupat, prav?!
Bosti, tudi sama imam knjigo ob postelji in jo zacnem prebirati se nocoj.
lkc-mateja, pridna si. Ce bi se vecina nas zamislila ob par kilogramih viska, bi tukajle gotovo ne bilo tako zivahno. Svako zlo za nesto dobro, vedno pravi moj oce :o).
Patricija, veckrat se oglasi. Vec nas je, bolj je lustno.
A veste zakaj sem danes tako dobre volje, ha? Zato, ker bo jutri MESO!!
Naj zakljucim tale roman :o)) Lahko noc
Marina5