10. jan 2005 10:41
Galja, pozdravljena in vsi ostali. Kot ste zasledile, sem drugič na tej dieti. Prvič sem imela ravno tako težave s kristalko, pa tako imam rada to solatko. Jem jo samo takrat, ko imam krompir na jedilniku, raje vzamem štrucarja ali kitajsko zelje, radič in ostalo zelenjavo kot je paradižnik, paprika, kumare ( hvala Bogu, da je sedaj te zelenjave dovolj). Zdaj me ne tišči več po solati. Na Š dan ne pijemo oz. jemo nobene juhe, niti gobove, razen, če skuhamo zelenjavno juho npr. cvetačno, brokolijevo...) z dodatkom krompirja ali riža. Na B dan sem si jaz kuhala juhico iz zelenjavne kocke, ker mi goveja ali kurja ne gresta v slast, če pa ni bilo prilike sem po kosilu popila navadno vodo. Velja enako. Na S dan lahko mešamo sadje ampak samo za kosilo, pri ostalih obrokih ostanemo pri eni vrsti. Sem pa videla pri sebi, da po sadnem dnevu, ko sem jedla več suhega sadja, nisem toliko izgubila kot pri svežem in zelenjavi. Zdaj suhega sadja ne jem, razen če bom morala kdaj poseči po slivah in figah zaradi prebave. Na OH dan sem pri testeninah vedno!! jedla solato, čeprav piše, da ne. Res pa je, da sem bolj posegala takrat po paradižniku, ker je zaradi svojega PH najbolj primeren k testeninam. Na pico sem dajala zelenjavo, slanega peciva pa si za kosilo nisem privoščila, saj imam rada nekaj toplega. Bobby, ko mi je zapasalo, sem pojedla tudi dve tortici, še raje pa veeliiko sladoleda, ampak pride čas, ko ti velike količine ne pašejo več. V prvi rundi sem izgubila 10 kg in cca 12 cm čez boke in trebuh, pas, prsa, malo manj čez stegna. Ja, če bi se še malo potrudila v naslednjih treh mesecih, bi imela konfekcijo 38. Tako sem ostala pri 40 in ponovno pridobila do 42. Zdaj mi bo uspelo, ker imam manj kg. P.s. Tudi jaz ne uporabljam hrane iz konzerv. Mislim, da je bolje skuhati na hitro zamrznjeno zelenjavo in dodati meso na B dan ali krompir na Š dan če ni časa za kaj več. Uživajte ob klestenju kg! Irena