6. jan 2005 12:26
Tudi jaz mam danes sadje in sem "že" pozajtrkovala 4 manjše kivije. Prav zanimivo bi bilo, če bi se komu dalo zbrati imena in nas prešteti, koliko nas je startalo 3.1., se mi zdi, da krepko čez 10; se pridružujem tistim, ki ste omenjali težave z imeni. Danes sem prebrala še strani, ki sem jih med dopustom spustila in bi rekla, da tale naš forum prerašča že v pravi shujševalni žur
.
Tistim, ki ste v dvomu gleda zajtrkov oz. sadja dopoldne, naj povem svojo spomladansko izkušnjo. Najprej tud sama nisem vedela, kaj bi, potem pa sem pač preizkušala vse živo in ugotovila, da mi najbolj prija in koristi, če zjutraj, ko pridem v službo, nekaj po 7. uri (vstanem sicer že pred 5.-o) najprej počasi spijem cca. 6 dl hladne vode, potem med 9. in 10. uro obrok sadja, pa spet toliko vode in še en obrok sadja okrog 12-ih. Če bi imela kosilo ob normalni uri, bi se tukaj ustavila, tako pa sem ponavadi po še eni rundi vode okoli treh ali pa na poti domov še 1
ali kak drug sadež. No, vode sem včasih spila tudi več, kar je še bolje. Sicer si mora res vsak-a najti svojo zmagovito kombinacijo, morda pa kateri "začetnici" koristi moja izkušnja, sploh tistim, ki vas skrbi, da ne smete do kosila nič več pojesti. Ne pretiravati s količinami v obroku (1 ali 2 kosa, glede na velikost) in bananami. Sčasoma lahkota dopoldne upade, tako da ne bomo več toliko pojedle. Sama sem kljub "raztegnjenemu" zajtrku v 3 mesecih oklestila 11 kg.
Mene je za drugo rundo malo skrbelo, kako bo z rezultati (no, saj mal me še), pa se že po 3-eh dneh in to po OH dnevu z 2 kosoma makove potice za večerjo, lahko pohvalim, da sem praznična 2 kg že oklestila, pa mam celo mesečno tetko na obisku. Slamca8
se mi zdi, da je tebe to zanimalo. Sem sicer mislila, da se ne bom tehtala vsak dan, pa si ne morem pomagat, sem preveč firbčna
!
Imam res grozno veliko volje, ki jo črpam seveda tudi od vseh vas in zaenkrat pridno telovadim vsak dan, tudi včeraj zvečer sem; delam čisto klasične vaje, ki jih malo kombiniram s tibetanskimi. Slišala in brala sem že o pilatesu, tako da za popestritev razmišljam tudi o tem. Spomladi pa najbrž začnem s tekom, sem tudi že decembra nekaj poskušala, mi je kar šlo, samo potem sem se zaradi nizkih temperatur (zvečer) in nevarnosti poškodbe zaradi zdrsa raje odločila za telovado doma.
Kairos
jaz sem za sladico na OH dan velikokrat imela kos kruha z marmelado in včasih zraven še skodelico bele kave. Če boš malo pogledala stare strani, boš našla razpravo o OH dnevu kot o grešnem dnevu, tako da imaš za večerjo lahko marsikaj - v majhnih količinah, pa bodo kilce vseeno letele dol...
L.p. vsem pravim žurerjem!
Encijan