6. sep 2004 14:44
Čapa, jaz sem pa poldrugi mesec po dieti in imam podobne probleme kot ti, namreč privoščila sem si tudi hrano, ki se je med 3MD striktno nisem (pizza s sirom in morskimi sadeži npr.) in nekaj več sladic kot vsak 4. dan (največkrat kruh z domačo marmelado oz. džemom), pa teža kar lepo niha, sicer v okviru 2 kg, tako da sem zaenkrat še zadovoljna (s konf. št. 38), bolj kot "prepovedana" hrana pa me muči presledek med obroki, tega se namreč težje držim kot ločevanja in sadnih dopoldnevov), sploh ko si moj dragi po pravilno kombiniranem poznem kosilu odpre škatlo s keksi ali kaj podobnega. Zanima me, če ima kaka "absolventka" kak dober recept za to. No, opazila sem, da je bolje, če vsaj kako uro (tudi če niso še cele 3 ure) počakam in si sladico privočim kasneje, kot pa če takoj navalim. Nekako se ne potrudim več toliko kot med 3MD...
Okidoki, lep pozdrav in pogumno v novo rundo. Če se ne motim, si začela jesenski ciklus? V času moje 3MD si poročala o svojih rezultatih in izkušnjah in moram ti povedati, da si mi bila prava inspiracija!
Baby, jaz si sadnih jedi nikoli nisem pripravljala, čeprav jih je v Rinini knjižici kar nekaj, nekako se mi zdi (in tudi zakonca Diamond pravita tako), da je sadje najbolj koristno presno in še to istovrstno v enem obroku. Mikajo me le tiste kroglice, ki jih marsikatera omenja, pa ne vem, kako bi zmlela tako majhno količino suhih fig. Mimogrede, jaz sem si po 3MD - za nagrado - kupila knjigo Fit fo life (Živeti zdravo) omenjenih avtorjev, ki mi je skoraj pred enim letom spremenila življenje in tam o pravilnem uživanju sadja ogromno piše (med drugim, da ga lahko jemo vse dopoldne, ne le zjutraj) in o tem, da kuhanje spremeni njegove lastnosti. Res priporočam v branje vsem, ki je še niste prebrale/i in vam tista kratka navodila pred recepti v knjižici niso dovolj. Mislim, da se jo dobi v večini knjižnic. Jaz sem v njej našla odgovore na večino svojih zakaj-ev.
Pa še eno vprašanje za tekačice (Marjana idr.). A se katera udeležuje Cooperjevih testov, ki jih organizira Agencija za šport? Jaz še nisem bila, je pa menda super, ker te tudi stehtajo, pa zmerijo kožno gubo, krvni pritisk in morda še kaj. Na koncu dobiš izpisane rezultate in v primeru odlične telesne pripravljenosti tudi nekakšno diplomo. Jaz razmišljam, da bi šla oktobra, ker bi morala še malo potrenirati, zdaj sem namreč bolj telovadila, hodila in hribolazila, tekla sem pa letos le nekajkrat načrtno in nekajkrat spontano z gojzarji pri povratku z bližnjega hriba. Če bi nas bilo več, bi se lahko dobile in še malo pokramljale v živo, kot kaže piknika ne bo (razen če sem ga zgrešila), med mojim dopustom se je nabralo precej strani in lahko, da sem kaj izpustila...
Sončen pozdrav vsem skupaj, posebej še Matjažu, ki nas je že zbral skupaj (vsaj na "papirju").
Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 07. sep 2004 07:13:35