22. dec 2004 18:36
Hojla!
Verjetno ste že pobrskale po netu vse tiste, ki zanimajo tibetančki. Obstaja tudi knjiga, točnega naslova ne vem. to naj bi bile vaje pomlajevanja. Jaz jih vedno delam zjutraj. Čeprav sem velik zaspanec, pa bi vse dala še za nekaj minut zjutraj, moram reči, da me spravijo pokonci in me kar nafilajo z energijo. Vaje so lahke, na prvi pogled kar prelahke. Začneš pri nekaj ponovitvah, končaš pa tako, da vsako narediš po 21 krat. Meni to vzame približno 15 min, pa raje manj. Pa dihanje je zelo pomebno (kdaj vdih, kdaj izdih). Prva vaja je vrtenje okrog svoje osi, roke so odročene, pri drugi ležiš na hrbtu in dviguješ noge, pri tretji klečiš in se z zgornjim delom telesa nagibaš nazaj (ful enostavna vaja, a se je meni prvič noro vrtelo v glavi), pri četrti iz sedečega položaja dviguješ zadnjico in se opiraš na roke, pri zadnji pa zgleda kot nekakšne sklece - dvigovanje trupa... Si je treba najprej dobro prebrat, težko takole na hitro natančno opišem. Po moje se jih splača delat, so enostavne, ne vzamejo veliko časa, a srček kar spraviš v tek, pa malo se spotiš. Raztegneš celo telo in se razgibaš. Pa menda še pomlajujejo. Torej, kak razlog, da jih ne izvajaš?? :)
Lili66