17. dec 2004 10:18
Hej punce, Prav zanimivo je koliko je med nami zasvojenk. Ocitno je res nekaj na tem, da zenske veliko laze zapademo v vseh vrst odvisnosti. Nic slabega ne mislim s tem, saj se veselo pristevam k ostalim. Tudi sama sem kadilka in resno odlocena, da preneham takoj, ko bom dovolj shujsala. Zagotovo pa letosnjo pomlad ko se bo zacelo lepo vreme in bom lahko vec zunaj, lahko bom migala namesto, da bi kadila :o)). Je pa s kajenjem in dodatnimi kilami tako kot ste omenile. Hrana postane masilo, namesto da bi clovek enega prizgal, vtakne v usta nekaj drugega. Drug faktor je prebava, tretji pa delovanje telesa. A poznate prekajene klobase? Podoben proces se dogaja tudi v telesu in zato se hitreje stara koza in podobne zadeve. Ko prenehamo kaditi se "izsusevanje" preneha in cetudi ne jemo vec, se poveca teza - telo si opomore! Seveda tu ni govora o 10 in vec kilah, te pridobimo pac s hranjenjem! Bolhaa, prav imas glede sadja. Ta je kljucnega pomena pri dieti, vendar menim, da je surova zelenjava (brez dodatkov!) enakovreden nadomestek. Ce bi namesto jabolka pojedla kolerabo, misim, da ne more biti narobe. Recimo: namesto obroka sadja solato brez vsega, itd. Seveda pa tezko jemo nezacinjeno solato in tukaj se zacnejo grehi. Tako je pac moje misljenje :o)). Sama imam po treh mesecih hude tezave ravno s sadjem. Prav slabo mi postane ko pomislim na banano ali kaj podobno sladkega. Prevec sladkobe je zame!!! V zacetku diete sem najbolj trpela, ker je bilo zame premalo mesa, tega bi namrec pojedla kar ga vidim, pa sem se nekako navadila. Na koncu pa nikakor nisem vec mogla jesti cel dan sadja. Tako sem namesto kosila (prej kuhano ali peceno sadje) zauzila kislo zelje brez vsega. Ima ogromno vitamina C in (zame najbolj vazno) NI SLADKO!!!! Naslednjic bom namesto sadja jedla repo ali pa spet zelje. Kako pa ve gledate na to punce??? Aha, kava. Tudi sama nisem nikdar pila crne kave. Mleko je bilo v kavi najboljse, ampak nekako sem se navadila in zdaj res ne maram vec kave z mlekom, pa tudi sladke ne. Moram pa priznati, da je tezko ostati "delno discipliniran". Dokler sem bila na dieti je bilo veliko lazje. NE SMEM sem si rekla in je bilo. Zdaj pa si recem, saj bom samo malo in potem pozabim na dobre sklepe in pojem prevec. OJEJ, se bojim, da bodo kile prehitro nazaj. Res sem vesela, da boste z mano Peter1=Tina, encijan in maychi!!! Pa sem se spet razpisala :o)). Pridne bodite punce in zelim vam (pa tudi sebi) cim manj skusnjav Marina5