Tajska sladica

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 888

tema odprta - 10. jan 2025 17:34 | ogledi: 409 | odgovori: 4

V našo ulico se je priselil mlad Azijec in jaz bi mu rada za dobrodošlico pripravila sladico. Imate kakšen recept na hitro? Kakor vem so njihove sladice precej pogosto pripravljene z lepljivim rižem. Ali ga večje trgovine prodajajo? Hrane ne kupujem na internetu. Kakšen nasvet? Hvala.

malaga

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 557

10. jan 2025 18:04

Morda pa bi mu raje za dobrodošlico pripravila kakšno našo sladico Morda bo vesel nečesa novega,da bo lahko spoznal tudi drugo kulinariko.

Sicer pa vse pohvale za tvojo gesto.

chappy

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 13043

10. jan 2025 19:39

Jaz bi mu spekla-slovensko   Svoje sladice že pozna, naše, slovenske pa sigurno še ne.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 888

10. jan 2025 20:42

Tudi naše sladice bo dobil in še kaj drugega tipično slovenskega, ker smo zelo povezana ulica. Najprej pa sem mu hotela narediti tajsko sladico, ne vem kako naj to razložim, da ga pač sprejemamo kot nekoga, ki ni iz Slovenije.

malaga

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1570

13. jan 2025 15:29

Težko boš dobila pri nas vse tajske sestavine za pripravo avtentične tajske sladice.

Rezultat bo tajska sladica narejena po slovensko, ali to želiš?

rdkapica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti