V poletnih mesecih veliko receptov vsebuje olive. Izkoščičene seveda. Mi prosim poveste kako delate to vi - jaz naredim pravi masaker.
Lumpica
V poletnih mesecih veliko receptov vsebuje olive. Izkoščičene seveda. Mi prosim poveste kako delate to vi - jaz naredim pravi masaker.
Lumpica
14. jul 2004 0:13
Kupiš vložene razkoščičene olive. Aki
14. jul 2004 7:38
Še na misel mi ne pride, da bi olive razkoščičevala. Saj imaš v trgovini brez koščic, polnjene..., res je, da so malo dražje od nerazkoščičenih, ampak vseeno. Pozdravček!
14. jul 2004 10:47
Lahko si pa tudi kupiš malo napravico za razkoščičevanje, ki jo dobiš praktično v vsaki trgovini na policah s kuhinjskimi pripomočki. Izgleda kot nekakšne klešče - na eni strani skledica z luknjo, na drugi strani konica s katero potisneš koščico iz olive (ali češnje).
14. jul 2004 11:57
ni šans, da bi kupoval razkoščičene olive, ker niso dobre. Kupujem samo še (črne) kalamate v olju, za recept jih pa z malim nožkom enostavno obrežem okoli koščice. V receptu hočem itak imeti nasekljane, ne cele. Nekaj dela je, ampak saj tudi česen lupim in stiskam itd.
14. jul 2004 14:03
Se strinjam. Razkoščičene niso pol tako dobre. Kalamate so pa itak zakon!
14. jul 2004 18:53
Tudi jaz kupujem samo črne olive, so pa po mojem okusu boljše tiste male...Torej masaker dalje in upam, da bodo moje solate in ostale jedi malo bolj cenjene zaradi truda. Tista napravica bo pa na seznamu in ob prvem obisku v trgovini.... Lumpica
20. jul 2004 9:19
Se čisto strinjam, da so olive s koščicami boljše. Kadar mora jed izgledati lepo, pa vseeno uporabim razkoščičene. Najraje imam kalamate, pa tudi zelene olive so dobre (odvisno od proizvajalca), črne mo pa niso toliko všeč. Najbolj pa teknejo grške polnjene s sirom (sem že lačna!). Stvar okusa, seveda! Katja
20. jul 2004 9:36
Prosim, pojasnite mi, kakšne so to olive "kalamati". Jaz sem mislila, da so to črne olive. Namreč, meni so zelo zelo dobre vse vrste oliv - s koščicami, polnjene, brez... Pozdravček!
3. avg 2004 12:42
"Kalamata" je vrsta oliv iz Grčije, največ mislim da jih pridelajo na Kreti, seveda pa so lahko tudi zelene, pogosto začinjene z origanom ( njam ), čeprav imajo Grki raje črne. AndaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Dušene školjke s pivom na sredozemski način