26. nov 2023 21:02
zzak1977 je napisal/a: |
@mamamia, čemu ti bo gretje posode robota. Ne najdem enega samega razloga? Pa si želim Vorwerk Thermnomix že deset let, ampak sploh ne vem čemu :) Jurja pa ne dam samo zato, da bo lepo izgledal na pultu.
A si sigurna, da ne bi raje Vorwerka, oni so vodilni v takem stroju, ga delajo že precej časa in v vseh profesionalnih kuhinjah se nahaja.
Commis débarrasseur
|
Vorwerk Termomix poznam, a me ne gane. Ko sem gledala te stroje, se mi je zdel predrag, a sem si kupila eno podobno varianto za 4x nižjo ceno in sem zelo zadovoljna. TAle moj 'termomix' nima displeja za recepte, a tega niti ne potrebujem. Veliko ga uporabljam za kuhanje kakšnih juh, sploh kremnih, pa omak, za sekljanje večjih količin zelenjave ipd. Da imajo Vorwerka profi chefi vem, ker sem jih gledala med uporabo (recimo Roševo v šibenskem Pelegriniju, ko je bila ena kulinarična prireditev. Vorwerk termomix ima premalo funkcij za vse, kar bi jaz imela, potrebujem namreč tudi posodo za gnetenje in mešanje testa. Saj je morda smešno, da bom zdaj dala za ta aparat več kot stane aprat, ki ga omenjaš, ampak želim si točno tega in si ga zdaj tudi lahko privoščim. Grelna plošča pa je podrobnost, ki se mi zdi cool, pač za kuhanje kakšne kreme recimo, saj jo aparat s kavljem tudi meša. Zaradi tega kenwooda se bom znebila več drugih aparatov.
Je pa res, da ga dejansko ne potrebujem. A si ga želim in okoliščine so mi naklonjene, da si ga lahko privoščim. Vsako tele ma svoje vesel'e ...
In lepo te je bilo brati po dolgem času.
mamamia