Pozdravljeni dragi moji. Imam velik problem z želatino. Ne gre in ne gre mi. Kupila sem bio želatino v lističih. Rada bi naredila sadni žele, ker sem na dieti. Se pravi samo vmešala želatino v sok in v hladilnik. Na navodilih piše stopit v nekaj vroče vode in vmešati v hladno zmes...Stopila sem v 1dcl vode, vmešala v sok sobne temperature in dobila en velik nič...Mi lahko lepo prosim svetujete kaj in kako
Oh ta želatina
24. okt 2020 14:55
pazi da voda (ali sok) ni vrel ampak mlačen, želatino raztapljaš pri nižjih temperaturah. Pa dovolj želatine mora bit. Lističe običajno namočiš, rahlo ožmes in raztopis v topli tekočini.
24. okt 2020 16:14
1 dl vode za raztopit želatino je preveč. Najprej lističe namakaš v toliko vode, da so pokriti, potem pa zmehčane listine, dobro ožete daš v žlico ali dve vode, to je dovolj, mešaš da se želatina raztopi in potem vmešaš v sok. Računaj da je šest lističev želatine za pol litra tekočine. Oziroma preveri na pakiranju, za koliko tekočine je želatine.
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 24. okt 2020 16:15
24. okt 2020 19:09
mamamia je napisal/a: |
1 dl vode za raztopit želatino je preveč. Najprej lističe namakaš v toliko vode, da so pokriti, potem pa zmehčane listine, dobro ožete daš v žlico ali dve vode, to je dovolj, mešaš da se želatina raztopi in potem vmešaš v sok. Računaj da je šest lističev želatine za pol litra tekočine. Oziroma preveri na pakiranju, za koliko tekočine je želatine. mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 24. okt 2020 16:15 Rataloooooo je, sploh ne morem verjet. HVALA ❤ |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Veseli tiramisu
Jernejev zelenjavni curry