Vaša najbolj priljubljena sladica
16. jul 2004 9:36
Zelo dobri so donavski valovi (nekateri jim rečejo tudi dunajski valovi). Ali pa morda kavni jež? Esterhazijeve rezine... Lp Katja
16. jul 2004 10:21
Nekdo je spraševal o piti "madžarica" - izvoli: 60 dag moke 1 pecilni prašek 20 dag sladkorja v prahu 20 dag margarine 2 rumenjaka 2 dcl kisle smetane Moko presej s pecilnim praškom, s prsti v moko zdrobi margarino, dodaj sladkor, rumenjaka, limonino lupinico, malo ruma in kislo smetano. Hitro zamesi testo. Testo razdeli na pet delov in daj v hladilnik naj počiva najmanj pol ure. Vsaki del razvaljaj v velikosti pekača, peči posebej na obrnjenem pekaču, na katerega si dala peki papir, na 180o C približno 7 - 10 minut. NADEV: 1 l mleka 5 žlic moke 5 žlic kakava 20 dag sladkorja NADEV: Od litre mleka vzemi par žlic mleka, umešaj moko in kakav ter zakuhaj v vroče mleko. Posebej umešaj margarino in sladkor. Ko je zmes ohlajena po žlicah dodajaj umešano margarino. Ohlajeno ploščo testa navlaži z mlekom in rumom ter namaži z nadevom, potem druga... tretja... zadnjo ploščo premaži s čokoladno glazuro. LP
16. jul 2004 11:23
Morda sem spregledala, ampk zdi se mi da v zgornjem receptu manjka margarina pri nadevu... Zala
16. jul 2004 12:27
V predzadnjem odstavku piše "Ko je zmes ohlajena po žlicah dodaj umešano margarino".
17. jul 2004 8:06
Dragička, tiskarski škrat je ponagajal - margarina je izpadla pri sestavinah. Tam so samo mleko, moka, kakav in sladkor. Sicer pa madžarica deluje zelo obetavno. Lp Katja
17. jul 2004 8:53
Ja, tudi meni se zdi da manjka pri nadevu. ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Pijana Kokoš
Tortelini z bučkami in slanino