13. sep 2020 18:58
No, zdaj pa nehaj, bo dovolj. In preveč. In ne vem, zakaj si se ravno name spravila, .......da bi pa razjasnila, kako prepoznati verosdostojne, neprodane znanstvenike in zdravnike, o tem pa nič ne pišeš. Verjemi, to pa vse zanima. kako ločiš, po katerih znakih, proidane duše od onih brezmadežnih, v tem smislu. Resno prosim, razjasni nam.
In ne vem, od kod ti ideja, da smo vsi roboti brez človeške topline,..... saj nas ne poznaš. Ne vem, od kod ti ideja, da radi živimo v strahu. Zase lahko rečem, da me niti slučajno ni strah, da ne bom in nisem robot, ne razumem niti, o kakšni prodaji svobode pišeš.
Smo prodali svobodo, ker nosimo čelade na kolesu in motorju, se privežemo z varnostnim pasom v avtu, na letalu, ker ne kadimo na vlaku, avtobusu, v lokalu? Ne vem, koliko si stara, sama se spomnim časov brez vsega tega in uporov okoli teh reči še kako dobro. In sem preživela brez travm, brez občutka kratenja svobode, ker sem razumela, zakaj se uvajajo ti ukrepi.
In razumem, čemu maske, kako delujejo, kako in koliko ščitijo, koliko ne, pa za tisto, čemur rečeš socialna distanca, no, jaz bi rekla drugače. Ne gre za socialno distanco, ker ohranjam(o) socilane stike, le morda na malo drugačen način. Gre za povečan, razširjen osebni prostor, bi rekla. Nerodno so izbrali izraz socialna distanca. In se je, žal, uveljavil.
Več empatije, manj napadanja drugače mislečih, pa bo vsem lepše.
rimljanka