2. avg 2020 7:25
Ko se je pričel transport mask, sem si rekla ... no, nekateri bodo tu močno zaslužili in to dobesedno z uvozom smeti, saj so makse za enkratno uporabo.
Pa ne pozabite, bilo je tudi obdobje nujnega nošenja rokavic med nakupom v trgovini. Spet ogromno plastike. Tu so še plastenke z razkužili.
Nič ne rečem, ok, previdnost. Nastradala pa bo narava. Kot vedno.
Nenavadno mi je pa bilo, od kod ima ravno Kitajska toliko mask na zalogi, če je pa virus tam izbruhnil in so bili prvi, ki so zapirali tovarne ... nekdo je nekaj vedel. Oz. načrtoval.
Jaz sem maske sešila, iz navadnega blaga. Na internetu so se hitro pojavili posnetki, kako jih sešiti. Uporabljam pa eno in isto že ves čas. Vmes jo tudi operem seveda, saj jo vendarle stalno dajem na obraz (tu nimam v mislih virusa, ampak prah, ki se nabira na njej) in še bela je. No, moj tast ima tudi tisto modro kirurško masko. Ja, tudi to peremo.
Skrb je pa, koliko je bolnikov, ki zaradi drugih bolezni niso v tem času sploh bili obravnavani ali pa niso bili, kot bi bilo potrebno. A skrb je na strani naroda, ne medicine.
Pa če se vrnem na vprašanje avtorice te teme ... ja, objemamo se.
Vodilna sila sveta je narod prestrašila. In ko je ljudstvo v strahu, je vodljivo. To je tudi njihov namen.
V nekaterih podjetjih so dobili pisna in ustna opozorila, da bodo prejeli odpoved delovnega razmerja, če bodo šli v države, od koder je po povratku nujna karantena (Bih, Srbija).
Tisti, ki smo še opravljali delo, so nas nekateri spraševali .... zakaj niste doma?!?!? Saj se vendarle ponavlja, da bodimo doma. No, zdaj smo. Na zavodu za zaposlovanje. Ne gre vse posplošiti. Enostavno ne gre. Da pa je vse skupaj tako zamajalo noge gospodarstvu, se mi pa ne zdi prav.
Objemam se. Mar ni neprijetno, da po dveh mesecih vidiš starše (ki živijo na drugem koncu države, pa ne moreš do njih, ker so v drugi občini, ogroženi, ker so starejši, pa morajo sami v trgovino) pa ju ne moram objeti? Ker je nekdo nekje rekel, da se nebi smeli objemati ...
Veliko je bilo absurdnih situacij tu. Ki enostavno ne morajo biti v istem košu z drugimi ...
Dobro jutro vsem
NutellomAnka