15. jul 2004 18:57
Draga "renatazala",
spočela si vprašanje, kje je mogoče kupiti ne navadne tulipanske, temveč take, balonaste na visokem peclju? Nakar sem se topogledno oglasil in svetoval take kozarce za pitje burgundskih vin, ter omenil "pravila" za kozarce oz. za pitje različnih vino itd
. Hotel sem se narediti pametnega in tebi, ter ostalim nakazati, da se vina pijejo drugače kot voda (le ta je tudi dragocena pijača).
Krešimir je nakazal, da pravil sicer ni, in da je ... tema je izredno zapletena.
Sedaj si se pa oglasila in "za piko na I" želiš obogatiti vedenje neučenega in nerazgledanega uporabnika. Pogrešam še nekaj bolj konkretnih besed, na katere strokovnjake leti tvoja pripomba? Posebej, ker si delala z vinarji! Kdo bi naj dal pravi oz. bolj izčrpni odgovor?
Tudi jaz opažam, da je tema "kozarci" precej zapletena reč; n.pr. oglej si spletno stran
www.riedelcrystal.co.at/index.htm in v rubriki Burgundy red pod Sommeliers Burgundy Grand Cru
je prikazan edini "balonasti" kozarec iz te steklarne. Torej jih izdelujejo (kakor tudi drugi) za posebna vina (Grand Cru).
Upam da bo še kdo kaj povedal o kozarcih oz. o pitju vina?
Lep pozdrav vsem!
Henri
Sporočilo je spremenil(a) Henri dne 15. jul 2004 19:04:29
Sporočilo je spremenil(a) Henri dne 15. jul 2004 19:06:32