Živjo, že večkrat sem gledala, da valjate oz vlečete testo na prtu ali rjuhi. Mi znate povedati kakšen prt/rjuha je to oz.kje jo dobim naročim.
Prt za testo
9. dec 2019 18:24
Primerna je vsaka gosta bombažna tkanina, ki se ne mucka (svaljka) .
Gosta zato, da moka ne pada skozenj na podlago. Bombaž pa zato, da jo lahko pereš na 90 °C. Moj je iz bombažne tkanine, ki je bila namenjena za blazinjenje zunanjega pohištva. Rezervni pa iz blaga, iz kakršnega sem izdelovala posteljno perilo.
9. dec 2019 18:53
Jaz imam večjo platneno rjuho zloženo na manjši del ...
9. dec 2019 20:42
Trixi je napisal/a: |
Jaz imam večjo platneno rjuho zloženo na manjši del ... Kjer je volja, tam je pot. Trixi
|
Tudi jaz imam tako.
9. dec 2019 21:45
Jaz imam 2-3 stara prta, ki ju uporabljam za valjanje vlečenega testa, za rezance in podobno. Kot pravi Cila, pomembno je, da je gosta bombažna tkanina.
Pozdravček!
10. dec 2019 6:16
ribaracarak je napisal/a: | ||
Tudi jaz imam tako. rrr
|
Tudi jaz najbolj je praktična in mehka.
10. dec 2019 6:40
Jaz tudi.
10. dec 2019 15:10
Moja mama včasih je imela bel damasten prt, iz vseh zgoraj navedenih razlogov. In je bil neuničljiv, seveda, verjetno se še zdaj svakinji kje valja.... Kupljen je bil prav za ta namen in seveda posebej shranjen pod kupom kuhinjskih krp.
11. dec 2019 5:11
Marjja, tudi jaz tak prt shranjujem pod kupom kuhinjskih krp, da vedno vem kje, je, ko ga vsake toliko rabim za vlečeno testo. Si pa moram enkrat kupiti tako leseno desko za na pult za valjanje, ker se mi zdi, da se najbrž testo manj prijemlje kot direktno na pult.
11. dec 2019 7:56
Jaz pa se vedno uporabljam lanen prt od moje babice . Star je vec kot 100 let.V startu je bil namenjen za doto, zdaj pa pač za retaše.
11. dec 2019 15:42
100 let? To je že muzejski eksponat. Mora biti užitek vleči testo na temu prtu. Lepo. Nisem vedel, da tkanina zdrži toliko.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Masleni brizgani piškoti
Bovla z metuljčki