Pozdravljeni!
Prosila bi vas za mnenje oz. nasvet, skratka pomoč.
Spomladi se poročim. Z zaročencem sva se odločila, dao'>o'>o'>o'> torto'>o naredim sama. Sicer sem pekeo'>o'>o'>o'> tort vešča, vendar nikoli do'>o sedaj še nisem delalao'>o'>o'>o'> torte za 90 ljudi, pa večnadstropnih tudi ne. Največja do'>o sedaj je bila za okoli 50 ljudi, bila pa je v enem nivoju.
Naredila bi preprostoo'>o'>o'>o'> torto'>o 2 okusov. Na zunaj bi bila t.i. golao'>o'>o'>o'> torta (brez ticine, fondanta in ostalih zadev okoli biskvita in kreme), okrašena z naravnim cvetjem in zelenjem. Kreme bodo'>o na osnovi jogurta in smetane (z dodatkom sadja in čokolade), biskvita pa mandljev in čokoladni. o'>o'>o'>o'> Torte imamo'>o radi sočne, zato'>o bi v tem stilu naredila tudi poročnoo'>o'>o'>o'> torto'>o. Vsaka plast bi bila sestavljena iz 3 tankih biskvitov in 2 plasti kreme. Biskvite bi tudi navlažila, vendar ne preveč, da se ne bi vse sesedlo'>o (sočnost oz. ne suhost bi kompenzirala z drobnejšimi plastmi biskvita).
V začetku sem imela plan narediti 2 dvonadstropni okroglio'>o'>o'>o'> torti (eno'>o sadno'>o in drugo'>o čokoladno'>o). Sedaj razmišljamo'> o kvadratnih dvonadstropnih, ker se lažje nareže veliko'>o kosov (vsi bi dobili enako'>o velike kose). Mogoče tudi manjša dvonadstropna okrogla (ta bi bila lepo'>o okrašena, to'>o bi pripeljali v dvorano'>o, to'>o bi svatje videli celo'>o), v kuhinji pa bi na razrez čakala velika kvadratna (enonadstropna, ki ne bi bila okrašena). Kakšnao'>o'>o'>o'> torta se vam zdi lepša/primernejša...kakšno'>o bi izbrali vi?
Nisem pa ziher, če bo'>o takšnao'>o'>o'>o'> torta zdržala 2 nadstropji (se ne bo'>o sesedala, povešala). Seveda bom v spodnji del zapičila slamice in zgornje nadstropje podložila s podlago'>o. Ali mislite, da bi morala ob rob med biskviti dati masleno'>o kremo'>o, da bo'>o vse skupaj bolj kompaktno'>o?
Najlepša vam hvala za vaše nasvete, mnenja. Vaša pomoč mi bo'>o prišla še kako'>o prav. Seveda pa, če imate še kakšno'>o dodatno'>o mnenje, je tudi to'>o dobrodošlo'>o.