Pozdravljeni!
Prosila bi vas za mnenje oz. nasvet, skratka pomoč.
Spomladi se poročim. Z zaročencem sva se odločila, da torto naredim sama. Sicer sem peke tort vešča, vendar nikoli do sedaj še nisem delala torte za 90 ljudi, pa večnadstropnih tudi ne. Največja do sedaj je bila za okoli 50 ljudi, bila pa je v enem nivoju.
Naredila bi preprosto torto 2 okusov. Na zunaj bi bila t.i. gola torta (brez ticine, fondanta in ostalih zadev okoli biskvita in kreme), okrašena z naravnim cvetjem in zelenjem. Kreme bodo na osnovi jogurta in smetane (z dodatkom sadja in čokolade), biskvita pa mandljev in čokoladni. Torte imamo radi sočne, zato bi v tem stilu naredila tudi poročno torto. Vsaka plast bi bila sestavljena iz 3 tankih biskvitov in 2 plasti kreme. Biskvite bi tudi navlažila, vendar ne preveč, da se ne bi vse sesedlo (sočnost oz. ne suhost bi kompenzirala z drobnejšimi plastmi biskvita).
V začetku sem imela plan narediti 2 dvonadstropni okrogli torti (eno sadno in drugo čokoladno). Sedaj razmišljam o kvadratnih dvonadstropnih, ker se lažje nareže veliko kosov (vsi bi dobili enako velike kose). Mogoče tudi manjša dvonadstropna okrogla (ta bi bila lepo okrašena, to bi pripeljali v dvorano, to bi svatje videli celo), v kuhinji pa bi na razrez čakala velika kvadratna (enonadstropna, ki ne bi bila okrašena). Kakšna torta se vam zdi lepša/primernejša...kakšno bi izbrali vi?
Nisem pa ziher, če bo takšna torta zdržala 2 nadstropji (se ne bo sesedala, povešala). Seveda bom v spodnji del zapičila slamice in zgornje nadstropje podložila s podlago. Ali mislite, da bi morala ob rob med biskviti dati masleno kremo, da bo vse skupaj bolj kompaktno?
Najlepša vam hvala za vaše nasvete, mnenja. Vaša pomoč mi bo prišla še kako prav. Seveda pa, če imate še kakšno dodatno mnenje, je tudi to dobrodošlo.