Ali ima kdo recept za vloženi česen. Zadnjič sem ga kupila v trgovini - prvič sem videla, da ga prodajajo- bil je odličen.
Hvala
Lp
Ali ima kdo recept za vloženi česen. Zadnjič sem ga kupila v trgovini - prvič sem videla, da ga prodajajo- bil je odličen.
Hvala
Lp
21. jun 2004 14:51
Kje si pa to kupila. Obožujem česen. Lumpica
21. jun 2004 20:25
Tale recept je iz knjige O. Schwartz: Bogastvo trajnih okusov: 5dl belega vinskega kisa, 2 žlici soli, 1kg svežega česna. Kis in sol zavremo, nato odstavimo z ognja in ohladimo. Česen olupimo, nato ga 1 minuto blanširamo v vreli vodi (če ga manj, postane v kozarcu zelen - je sicer užiten, ampak ni lep). Odcedimo, zložimo v kozarce za vlaganje, zalijemo s kisom in dobro zapremo. Dober je nekako po enem mesecu. To zgoraj je originalen recept. Jaz ga pa delam tako, da blanširan česen zalijem z vrelim kisom, prilijem še nekaj olivnega olja (ne preveč - samo curek) in še vroče zaprem. Včasih dodam tudi nekaj zrn popra - najlepše je, če je raznobarven - rdeč, zelen in črn. Ampak popra čisto malo. LP cervus
22. jun 2004 9:50
Vloženi česen sem kupila v eni od koprskih trgovin, uvožen pa je bil iz Austrije. Ko pa sem šla čez par dni v isto trgovino, da bi ga še kupila, ko smo ugotovili da je zeeeeeeloooo dober, ga ni bilo več. Trgovka je povedala, da je v hipu pošel in da čakajo drugo pošiljko, jaz tudi. Drugič bom bolj pozorna na njegovo znamko in vam jo bom sporočila. Lp
22. jun 2004 11:41
S čim ga jeste? TanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bovla z metuljčki
Sirovi napihnjenčki z dodatkom