Pozdravljeni,
suha koruza mi je zaplesnila,kaj narediti.Sicer sem jo takoj oprala in ni videti da bi bila pokvarjena. Jo lahko se vedno skuham? Kaj bi vi naredili?Hvala za nasvet. Pa lep pozdrav iz prevroce Obale.
Pozdravljeni,
suha koruza mi je zaplesnila,kaj narediti.Sicer sem jo takoj oprala in ni videti da bi bila pokvarjena. Jo lahko se vedno skuham? Kaj bi vi naredili?Hvala za nasvet. Pa lep pozdrav iz prevroce Obale.
5. jun 2018 3:41
Jaz osebno je ne bi. Plesen izloča aflatoksine, ki so toplotno zelo stabilni (kuhanje jih ne uniči) in so karcinogeni (nalagajo se v jetrih). Spiranje ali celo obrezovanje ne pomaga. https://sl.wikipedia.org/wiki/Aflatoksin
Zaužitje hrane, ki je bila plesniva ne bo imelo nobenih trenutnih posledic in zelo verjetno tudi ne dolgoročnih (pri kontaminirani hrani gre za zelo majhne količine), ampak kot rečeno, jaz osebno ne bi tvegala.
5. jun 2018 14:54
Stran jo vrzi, s plesnimi se ni za hecat.
9. jun 2018 11:56
Bom kar tu vprašala, kako dolgo lahko ostane v hladilniku solata z morskimi sadeži in testeninami.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremni rezanci s tartufi
Rižota brez filtra