pozdravljeni :)
res bi rabila vaš nasvet, kako pripraviti univerzalno testo/maso brez moke in sladkorja, ki bi ga lahko uporabila tako za peko v ponvi (podobo ameriškim palačinkam), za cvretje (podobno miškam) in za peko v pečici (podobno muffinom). testo, ki bi ga lahko uporabila za slane izdelke, z dodatkom umetnega sladila pa za sladke stvari.
sama sem popoln amater, kar se tiče kuhe in moje veščine so omejene na kavo, pico in pomfi (ja vem, biserni izbor, ni kaj ;)).
za testo/maso lahko uporabim vse mlečne izdelke (od skute do masla), vse začimbe, neomejeno količino jajc, pecilni prašek in sodo bikarbono. namesto moke pa pride v poštev v čimmanjših količinah alternativna moke iz semen (sezam, konoplja, lan..) ali kokosa.
sama se probala že različne verzije in biskvit med peko izgleda super, nato pa upade v navadno palačinko :/ in nimam pojma zakaj - ne pozabite, kuhanje mi je čista uganka in nimam niti osnov. se to zgodi, ker je premalo moke? ker je preveč tekoča masa? preveč maščob v njej?
kakršnakoli mnenja bodo dobrodošla, za dejanski recept pa naj vas bog požegna :D
hvala!