24. avg 2008 9:45
Spet odpiram to temo. Zadnje čase sem veliko slišala o koristnosti uživanja lanenega olja. Nekje (žal se ne spomnim, kje) sem prebrala, da je najučinkoviteje v kombinaciji s skuto ali mladim sirom. Ve kdo o tem kaj več?
24. avg 2008 9:45
Spet odpiram to temo. Zadnje čase sem veliko slišala o koristnosti uživanja lanenega olja. Nekje (žal se ne spomnim, kje) sem prebrala, da je najučinkoviteje v kombinaciji s skuto ali mladim sirom. Ve kdo o tem kaj več?
24. avg 2008 11:57
To piše v zadnji številki Jane (34), kot nasvet Sanje Lončar. Lisa
24. avg 2008 12:31
Mene pa zanima navadna domača svinjska mast, kako vpliva na zdravje? Jo še sploh kdo uporablja?
24. avg 2008 12:46
Lanenno olje midva kar tako pojeva žlico na dan, je dobro za prebavo
24. avg 2008 16:02
Zdenkica, pri nas uporabljamo navadno domačo svinjsko mast; sicer za kuho in ne za cvrtje ali za na solato, ampak holesterol je pa tudi treba nekje dobit, četu je zahtevana količina majhna ...
LP
Drejček
24. avg 2008 20:33
Laneno olje je super zadeva, če se borite z glivico tipa kandida. Je pa vsaj meni nadvse ogabnega okusa. Samo enkrat sem ga hotela zakamuflirati v solato, ki je potem romala v smeti. Rajši zamižim in pogoltnem. Svinjsko mast uporabljam za cvrenje jajc, pa za gobe in jajci in še nekaj takih jedi, za katere mislim, da jim mast da pravi okus. mimika
24. avg 2008 21:08
drejcek je napisal/a: |
Zdenkica, pri nas uporabljamo navadno domačo svinjsko mast; sicer za kuho in ne za cvrtje ali za na solato, ampak holesterol je pa tudi treba nekje dobit, četu je zahtevana količina majhna ...
LP [prismojeno]Drejček |
24. avg 2008 21:14
Ah, naše telo samo sintetizira holesterol, tako, da ni problema zanj. Če ga ne vnesemo, ga izgradi, pa še pogosto preveč, ne glede na prehrano.
rimljanka - zasebno mnenje
24. avg 2008 21:27
vesnal je napisal/a: |
Lanenno olje midva kar tako pojeva žlico na dan, je dobro za prebavo |
25. avg 2008 9:12
Si pa omislite laneno olje v kapsulah. Enaka zadeva (omega 3), pa niso ogabne. DMjeve stanejo 2,91€ za 30kom. Če pojeste 2 na dan, dobite čisto pravo dozo omega 3.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Peresniki po bolonjsko
Poširane hruške