9. nov 2017 9:38
Jaz tudi mislim, da ima kupec škarje in platno v svojih rokah. Če bi bili vsi ljudje kot jaz, bi vsa svetovna industrija propadla. Vem, da je vse to povezano z gospodarsko rastjo, z delovnimi mesti. Samo jaz delujem na svojem mikro nivoju in zaradi mene lahko oglašujejo kolikor hočejo. Kupim, kar rabim, potrošim za tisto, kar se meni zdi v redu. Vse te gore poceni izdelkov v bleščeči embalaži me pa sploh ne ganejo. Potem pa pride 1. januar in dnevi za njim, se še dobro spomnim, ko sem se zjutraj sprehajala s svojim kužkom, pa so viseli celi kosi mesa, kruha, vse kar si srce poželi iz kante za smeti. Težko prislužen denar v smeteh. Dostikrat rečem komu, ki neracionalno nakupuje, če bi brez slabe vesti vrgel v smeti 20, 50 evrski bankovec direktno v kanto. Seveda ne, je odgovor. Letos imamo priložnost, da se dobro imamo z manj. Ker manj je več. In kot je rekla Helgula, mi tukaj na kulinariki radi pečemo, kuhamo, ustvarjamo. Nabavimo surovine in imamo najboljše, nekaj, česar se ne da kupiti v najboljši trgovini.
naor