11. dec 2017 9:23
Jaz začnem naslednji teden, imem vedno občutek, da bodo piškoti stari, če jih pečem več kot en teden pred uporabo. Čeprav so medenjaki menda najboljši, če malo odstojijo.
11. dec 2017 9:23
Jaz začnem naslednji teden, imem vedno občutek, da bodo piškoti stari, če jih pečem več kot en teden pred uporabo. Čeprav so medenjaki menda najboljši, če malo odstojijo.
11. dec 2017 9:59
Jaz sem najprej začela z medenjaki, navadnimi kokos piškoti, sedaj se pečejo šape.
Pozdravček!
11. dec 2017 14:21
zaenkrat sem spekla pirine medenjake z orehi na vrhu, pa so že pošli ... moram spet
12. dec 2017 7:02
Dragička hvala ti .Danes bom pekla medenjake,jutri šape,grem "za tabo". Mogoče še kaj priporočaš za peko ta teden?
12. dec 2017 8:35
Punce, jst začnem ta vikend :)
12. dec 2017 10:31
Jaz sem včeraj naredila prvo maso in sicer za medenjake. Zdaj pa, kolikor bo čas dopuščal, da kaj spečem, pa bo pač moralo to biti to.
13. dec 2017 11:45
Kje pa kupujete oreščke - lešniki, mandlji, orehi, pistacije, pekani...?
13. dec 2017 15:53
Lešnike kupujem tam, kjer prodajajo že pražene olupljene - se pravi, kakor kdaj. Nazadnje v Mercatorju in so bili v redu.
Mandlje v glavnem v Hoferju.
Orehe večinoma po zvezah od tistih, ki jim zrastejo na domačih drevesih, letos pa je zmrzal naredila svoje in se malo lovim. Nazadnje v Hoferju, ampak so bili malo žarki, tako da iščem druge vire.
Pistacij že par let ne v Sloveniji, ker za svoje potrebe hočem tiste olupljene, ampak popolnoma olupljene temno zelene, ki jih pa pri nas nimajo več. Se pravi ajd čez mejo (ponavadi pregovorim koga, da mi jih prinese, ker sem po naravi malo lena).
Pekanov ne kupujem, ker se mi zdijo pri nas absolutno predragi, toliko dobri, da bi se ponje trudila čez mejo, se mi pa ne zdijo. Sicer pa niso zunaj nič kaj dosti cenejši kot pri nas.
13. dec 2017 15:57
Lidl bo imel mandlje v akciji, v zadnjem katalogu (včeraj) sem zasledila, mislim, da po 8 al 9 €/kg.
13. dec 2017 21:52
Jaz sem mandlje, lešnike in orehe ( še cele z lupino, zelo dobre ) kupila v Eurospinu in so vsi ok. Orehi so že v orehovih rogljičkih. Ostalo pa še pride na vrsto.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Palačinke z gobami in ajdovo kašo
Mandljeva juha ajoblanco