Drage kulinaričarke in kulinaričarji,
v začetku oktobra pričakujem obisk kolega iz ZDA. Ker bo v Ljubljano bo prispel pozno popoldne v soboto (16:30), se odločam med enim šnelkursom Ljubljane (glavne Plečnikove stvaritve, tržnica, stara Ljubljana in pa morda postanek v restavraciji ali dveh, kjer strežejo pristno slovensko hrano (trenutno imam v mislih dve, in sicer eno nasproti tržnice in eno v stari Ljubljani, in sicer se tale slednja imenuje Gujžina, če me spomin ne vara) - če pozna kdo še kakšno, ki ima slovensko hrano v nulo pošlihtano, po možnosti tudi s sodobnim pridihom, kar na dan s predlogi :>
Zanima me, kaj je v primeru, če ogled Ljubljane podaljšava na nedeljo, sploh možno/pametno obiskati v tem času, ker je vse zaprto, pri čemer je tudi velika možnost, da bo vreme bolj kislo.... razen če prestavim sam ogled arhitekturnih ipd. zadev na nedeljo. Še razmišljam/se dogovarjam...
Če ima kdo še kakšnen must-see predlog (tako glede hrane kot znamenitosti), se toplo priporočam, ker v prostem času sedaj zelo malo hodim po Ljubljani, in poznam res bolj sam 'skelet' znamenitosti in pa kar ponuja splet :< (trenutno nekaj sestavljam s pomočjo tele strani https://www.slovenia.info/sl/destinacije/mesta/ljubljan).
Skupaj imam na voljo dobre tri dni, da malo razkažem našo lepo kokoško, in sicer sem po LJ nameravala zaviti v Bled in Bohinj (kar z avtom, ker čas žal ne dopušča z vlakom), potem pa mrbit Idrija/Ribnica/Bela krajina/Novo mesto/Stična, odvisno, kakšno vreme bo in kaj si bo bolj želel videti. Primorska me malo skrbi zaradi burje in niti ne vem, kako vse sploh izgleda npr. v Piranu/Portorožu in širši okolici obale začetka oktobra.
To je za enkrat osnutek načrta. Če ima kdo kakšne preloge, se najtopleje priporočam. :D