20. avg 2017 9:31
Morda je pa treba pomisliti na to, da eni nimajo neomejenega budžeta, pa vseeno želijo svoji družini privoščiti dopust, tako ali drugače.... pa si ga verjetno tudi zaslužijo, čeprav vlačijo vse zraven. Tudi jaz marsikaj zamrznem in nesem s seboj, sploh ker sva samo dva. In ne razumem, zakaj bi si zato zaslužila zasmehovanje? Na dopustu se pač ne ukvarjam z raziskovanjem hrane, ker mi ni prioriteta, pač pa z lokalno zgodovino in geografijo, na morju pa preprosto odklopim vse s knjigo v stilu dr roman. Pač nisem vrhunska kuharica, obvladam pa kaj drugega. In tudi ne zasmehujem tistih, ki cel dopust vrtijo kuhalnico, pač vsak po svoje, a ne? Jaz sem s sendviči v rukzaku in zamrznjenimi golaži reševala dopuste kot zakreditirana samohranilka z dvema otrokoma, ker si nismo mogli privoščiti kaj drugega, kljub temu sta mulca vsako leto videla morje, na SLO obali ali v Istri, v luknjah, s spanjem na tleh, dobesedno, ampak, na morju sta (smo) bili. Pa čeprav samo za 3-4 dni. Enkrat smo se domov vozili na hlape, ker nisem več imela za bencin, komaj smo pririnili do doma, potem pa še 3 dni nismo kam šli, ker sem čakala na plačo. S temi izkušnjami morda bolje razumem Čehe in Poljake.
Ampak, seveda, vsak po svoje, eni prav, drugi narobe. Bistven je pa končni izplen: zadovoljstvo vseh vpletenih, a ne??
marjja