Iščem recept za rožni džem ali marmelado iz vrtnic. Za vsak koristen nasvet se prav lepo zahvaljujem
Igor Rehar
Iščem recept za rožni džem ali marmelado iz vrtnic. Za vsak koristen nasvet se prav lepo zahvaljujem
Igor Rehar
13. jun 2004 20:18
Tale recept je iz knjige "Marmelade" od Jill Norman, izšla je v zbirki Mozaik dobrot. Enkrat sem jo naredila, pa mi je bila bolj tako-tako. Naberi pol kg cvetov močno dišečih rdečih ali roza vrtnic. Odrežemo beli spodnji del cvetov. Majhne cvetove in odrezane bele konce damo v posodo s 4dl vode ter zavremo. Tekočino precedimo skozi gazo, cvete ožamemo in zavržemo. Tekočino zlijemo k 1,75kg sladkorja v prahu in mešamo s kuhalnico, dokler se ne stopi. Dodamo velike cvetne liste in pustimo vreti, dokler se džem precej ne zgosti. Ko se ohladi, ga nadevamo v kozarce, nepropustno zapremo in shranimo na hladnem. Jaz sem kuhala skoraj "do nezavesti", pa se ni kaj prida strdilo. Zato sem dodala malo želina. V kozarce pa sem polnila vroče. Ne vem, morda zaradi tega ni bila taka, kot sem si predstavljala, da bo. Ali pa so bile vrtnice premalo dišeče. Vsekakor ti želim veliko uspeha in veselja pri kuhanju. LP cervus
14. jun 2004 15:58
En recept je v 10 številki revije Dober tek iz leta 2002. lp Vesna Milek ReckoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai s piščancem
Pečen riž z zelenjavo