Marsičesa se spravim kuhati/peči, čisto ta prave torte se pa doslej še nisem lotila. Ker moja princeska praznuje 2. rojstni dan sem se odločila, da ji torto spečem sama. Odločila sem se, da bom za biskvit sledila napotkom tete torte:
https://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1800
Pekla bom biskvit za okrogli pekač 30 cm. Me pa nekaj zanima, in sicer, navadni sladkor bi rada nadomestila s kokosovim sladkorjem. Zanima me, ali lahko naredim enostavno zamenjavo oz. kako se "obnaša" kokosov sladkor v biskvitu. Včeraj sem nekaj testirala pa z rezultatom nisem bila najbolj zadovoljna. Naredila sem test iz 1 jajca. Ko sem v prvem poskusu miksala beljak skupaj s sladkorjem, se sneg ni naredil. Ne vem, ali je bilo to slučajno, kakšna druga napaka ali pa se s tem sladkorjem to pač ne naredi. V drugem poskusu sem naredila sneg brez sladkorja in šele v narejen sneg vmešala sladkor (polovico, drugo polovico pa v rumenjak). Ko sem vse skupaj zmešala še z moko in dala peči, ni izpadlo nič kaj puhasto. Morda sem biskvit prepekla, ker je bilo to res zelo tanko?
Prosim vas za kakšen nasvet, kako postopati s kokosovim sladkorjem. Temna barva biskvita mi je všeč, bo dober kontrast z nadevom. Za nadev nameravam mešati smetano in vanilijev puding ter na to naložiti koleščke banan. Ne bo nek profesionalen izdelek bo pa moja čisto prva torta za mojo punčko in upam, da bo vsaj kolikor toliko uspela.
Zahvaljujem se vam za kakršen koli nasvet, tako za postopanje s kokosovim sladkorjem kot tudi za nadev.