11. apr 2017 8:23
Sicer nisem vegetarijanka, a bi si izbrala parno pečico in klasično. Ali pa dobro kombinirano, a o tem se pozanimaj pri prodajalcih. V Ljubljani imaš tako Miele center kot Siemens in Bosch, te tri firme prednjačijo pri parnih pečicah. Mene je navdušila, sem bila na eni delavnici, in ni le za zelenjavo, tudi za kaj drugega je parna pečica odlična izbira. Vsekakor so že cene takšne, da se splača temeljito posvetovati (mislim, da se cene začnejo pri 1000 ali 1200 evrih).
Zelenjavo na pari, ribe, razne žepke, won tone in še kaj lahko pripravljaš tudi v parnih kuhalnikih, imamo ga in ga kar precej uporabljam, sploh za zelenjavo in ribe. Tako da glede tega parna pečica ni nujna.
Kako kombinirati pečice je stvar navad in potreb v kuhinji. Mikrovalovno sicer imamo, a je zelo malo v uporabi in sama bi jo najlažje pogrešala. Je pa tudi pripomoček, ki ga lahko kupiš kadarkoli, ko ugotoviš, da jo potrebuješ, in jo daš na primerno mesto v kuhinji. Pač ni vgrajena, medtem ko je pečica druga zgodba.
Če imaš kombinirano parno in klasično pečico, lahko zelenjavo še vedno pripravljaš v namiznem parnem kuhalniku, ko potrebuješ pečico za klasiko.
Skratka, vidva vesta, kakšne so vajine navade, kako kuhata, kaj vama najbolj pride prav. Če denar ni problem, bi si jaz omislila obe pečici in mikrovalovko za povrh. To bi bil popoln kuhinjski blok.
mamamia