16. dec 2016 15:12
Optimistična je napisal/a: |
Kukavičevka, pardon, sem mislila napisat, kako veš,kdaj je beljak stepen v pretrd sneg? |
Nisem kukavičevka, beljak je preveč stepen, če galahko režeš. Pravilno stepen beljak je kremast.
16. dec 2016 15:12
Optimistična je napisal/a: |
Kukavičevka, pardon, sem mislila napisat, kako veš,kdaj je beljak stepen v pretrd sneg? |
Nisem kukavičevka, beljak je preveč stepen, če galahko režeš. Pravilno stepen beljak je kremast.
16. dec 2016 21:24
Vanja_v_ZDA je napisal/a: | ||
Nisem kukavičevka, beljak je preveč stepen, če galahko režeš. Pravilno stepen beljak je kremast. Vanja
|
Evo, še slika za boljšo predstavo:
16. dec 2016 23:41
Vanja_v_ZDA, hvala lepa za razlago. Zdej mi je popolnom jasno. Si sploh nisem mislila, da je lahko beljak preveč stepen. No, zdaj vem. :)
the tina - hvala tudi tebi. MI je zdej še bolj jasno, ko sem videla sliko :)
17. dec 2016 15:01
Optimistična. Beljake je najprej posebej stepala s sladkorjem 10-15 min, da se je sladkor stopil in je masa postala kremasta. Potem pa je na kuhano vročo kremo stresla te beljake in z lopatico in metlico vmešala notri.
Lp, Saša
19. dec 2016 12:08
Razlika je, ali se stepa same beljake ali s sladkorjem.
Iz zgoraj napisanega sklepam, da se same beljake lahko preveč stepe.
Ali se lahko preveč stepe tudi beljake s sladkorjem?
20. dec 2016 2:50
rdkapica je napisal/a: |
Ali se lahko preveč stepe tudi beljake s sladkorjem? rdkapica
|
Ja.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s paradižnikovo omako
Lečina juha in krekerji iz polente