10. dec 2016 9:06
Trixi je napisal/a: |
Moja hči bi sigurno ob diplomi bila zelo presenečena nad peresom, ( ki ga itak že ima) saj bi za večino dela sedaj na magisteriju potrebovala kaj drugega. Dela veliko zapiskov in tu so kvalitetni kemiki., pa še vse kar sodi zraven.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
|
Zato sem napisala, da je odvisno od afinitete, kaj komu naredi veselje.
Meni dobro pisalo veliko pomeni in jih nekaj, ki so jih včasih dajali tdi kot novoletna darila, še danes hranim in uporabljam. Vključno s penkalom, saj novoletne čestitke pišem na roko. Seveda pa se ne branim niti sodobnih lepih pisal.
Meni recimo kos nakita ne bi pomenil nič. Shranila bi ga v šatuljo in kdo ve kdaj dala nase, ker pač nosim okoli vratu dve verižici s posebnim pomenom, snamem ju samo izjemoma, ko res ne sodita k obleki.
Torej je pomembno, kaj ljudem, ki jih obdarujemo, kaj pomeni.
In o magisteriju, bolonjskem - no ja, prejšnji univerzitetni štiriletni študij je pomenil in zahteval več. Zato sem vesela, da je hči končala štiriletni univerzitetni študij. Zdajšnji bolonjec, triletni, je nekaj vmesnega med prejšnjo višjo šolo in fakulteto, odzivi iz prakse pa ... ne si želet vseh slišat. In prejšnji magisterij je bil res magisterij, zelo zahtevna reč, bolonjski je pa zgolj nadaljevanje triletnega študija in nim tolikšne znanstvene vrednosti, kot tisti "ta pravi". BI rekla, da je primerljiv z diplomo na fakulteti, nikakor z znastvenim magisterijem. Ampak zdaj je kar je in mi starejši smo postali dinozaver generacija ...
mamamia