30. nov 2016 11:03
Meni so se želodčne težave pojavile v času velikega stresa v službi in sicer po topli malici v službi. Bolečine so se tako stopnjevale, da mi praktično ni bilo dobro po vsaki hrani. Ker so mi u ugotovili bakterijo sem dobila antibiotike. Nekaj časa sem morala biti tudi na bolniški, ker sem imela hude bolečine. Pa tudi antibiotiki so me precej izčrpali. Malo sem se tudi umirila in začela z strogo dieto.
Prenehala sem piti kavo in jo nadomestila s čajem. Zelo mi je prijalo toplo manj mastno mleko. Če se jedla kruh sem le polnozrnetega ali črnega, ampak ne svežega in prepečenec.Nobenih rogljičkov, krofov, štrudljev. Od salam mi je bila v redu piščančja šunka ali navadna šunka. Ustrezali so mi tudi mlečni namazi in jogurti, navaden sir, kislo mleko, skuta. Jajc nisem uživala, tudi majoneze ne. Od mesa sem uživala dušeno piščančje ali puranje meso in belo morsko ribo. Nobene tune iz konzerve.Zelenjavo sem skuhala ali dušila, v akutni fazi nisem jedla nobenih solat, kasneje z limoninim sokom. Nisem jedla svežega česna, čebule, nobenih vloženih stvari, fižola, graha, brstičnega ohrovta, praženega krompirja. Na hrano nisem dala nobenih ostrih začimb. Prenašala nisem ne kislega zelja, repe, fižola, kaše. Nič ocvrtega. Zelo mi je ustrezal riž, testenine sem uživala le riževe.
Od sadja sem jedla le kompote, čežano, domačo marmelado. Po svežem sadju mi ni bilo dobro. Zelo so mi prijale lahke juhe, razmaščene ( goveja, kurja, piščančja) in zelenjavna. Pila sem naravne sokove razredčene z vodo, nobenega alkohola.
Meni je Ranital olajšal bolečino, predvsem pa se mi zdi, da mi je najbolj pomagala nekaj mesečna dieta, ki je praktično postala del mojega življenja.Malice v službi sem skrbno prilagodila dieti, ali pa sem si s seboj nosila hrano. Občasno seveda pojem kaj bolj mastnega, trenutno nimam več težav z želodcem. Umirjenost, sprehodi pa bo. Če sedaj pogledam nazaj je bil največji faktor stres in celodnevno delo. Seveda pa se je k temu pridružila še neustrezna hrana, ki jo stresni želodec ni prenašal. Tako tudi sedaj zvečer le kaj malega pojem, glavnina pa zajtrk. Čez dan si obroke prilagodim, da na približno tri ure kaj pojem, četudi malenkost, vsekakor mi ne ustreza en velik obrok, pa nekaj ur nič. Sicer pa tako kot so napisale predhodnice, meni so šli takrat tako stres v službi, težave s partnerjem zelo na občutljiv želodec!
Leikolinko, čiščenje jeter in žolčnika z grenko soljo sem tudi jaz naredila. Začela sem jo na petek in končala v nedeljo. Sem pa bila zelo izčrpana in sem počivala. Le kolikor sem prebrala ni primerna za tiste, ki so jim žolčni kamni že ugotovljeni, ker se pri izločanju kakšen lahko zatakne, tako, da ti te metode ne svetujem.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi