29. nov 2016 19:28
Sem v fazi diete zaradi vnete želodčne sluznice plus težave z jetri, slinavka je pa na zčetku sprememb.
Pri hrani pazim v toliko, da se izogima jedem, ki povzročajo kislino, na prvem mestu je bila kava (namesto štirih spijem zdaj dnevno dve ...). Izogibam se cvrtju (ok, včeraj sem pojedla pohano bedro in perutnico ...), kvašenim jedem in še čemu.
Ni nujno, da je rigorozna dita tako pusta, kot omenja vitavitameae. Sama sem bila na zelo strogi dieti, a se da z zelišči in tistim, kar je dovoljeno pripraviti zelo dobre in okusne jedi. Pač ne smeš pikantnega ( to je bilo meni zelo hudo ...), a če gre za zdravje se pač moraš odreči. In ugotoviš, koliko različnih jedi lahko pripraviš iz tistega, kar smeš.
Z olivnim oljem prirpavljena hrana ni brez okusa, nasprotno, Meso dušiš v lastnem soku, dodajaš zelišča in začimbe, ki jih pač lahko in hrana ne bo ne enolična ne neokusna. Meso lahko ješ skoraj vso, izogibaj se mastni svinjini, a ribica na primer je dovoljena. Pa ribe jej, če jih le imaš rada, a č ji pečeš v olju, odstrani kožo (enako pri perutnini). Meni sveža zelenjava nikdar ni škodila.
Izogibati se je treba suhomesnatim izdelkom in predelanim mesninam ter paštetam, mesnim konzervam (z izjemo ribjih seveda). Dovoljna so piščančja prsa na primer, puranja in prava šunka.
Poskusiš najprej z lažjo varinato diete in vidiš učinek, pa potem način prehranjevanja sproti prilagajaš.
mamamia