V anketi pogrešam možnost odgovor: repično.
Pri nas gre tega največ, ker je nevtralnega okusa, menda naj bi bil po kvaliteti blizu oljčnega in nekoliko bolj odporen na vročino.
V anketi pogrešam možnost odgovor: repično.
Pri nas gre tega največ, ker je nevtralnega okusa, menda naj bi bil po kvaliteti blizu oljčnega in nekoliko bolj odporen na vročino.
16. nov 2016 7:52
Strinjam se s Cilo, repično olje je vsestransko uporabno zlasti zaradi nevtralnega okusa, tudi pri nas v primeru termične priprave hrane največkrat uporabljamo prav repično olje.
16. nov 2016 7:56
Sicer je anketiranje že končano, ampak tudi pri anketi Moj nadomestek za beli sladkor je ponavadi ... sem pogrešala možnost odgovora rjavi sladkor : https://www.kulinarika.net/anketa/rezultati/286/
16. nov 2016 12:26
OJLA!
Odvisno za kakšno hrano, o tem bi se dalo veliko napisati.
Lep dan še naprej
16. nov 2016 21:18
Jaz pa pogrešam kokosovo olje. pri nas gre za termično obdelavo največ tega, drugače pa olivnega.
Kar se tiče repičnega mora biti nerafinirano, tako kot tudi kokosovo seveda, da res govorimo o kvaliteti.
16. nov 2016 21:47
Pri nas pa olivno, sončnično in bučno, nekje 90% porabe olj, ostalih 10% pa še kakšna druga..pred leti smo veliko arašidovega, sedaj pa ne...kokosovih maščob v nobeni obliki še nisem, ker mi modne kulinarične muhe niso nikoli dišale...
18. nov 2016 22:13
Cila, zdaj je v anketo dodana tudi možnost odgovora "repično olje"
19. nov 2016 7:14
Videla in glasovala .
Ne vem zakaj ga imenujejo "repično olje", če je narejeno iz semen oljne ogrščice? Kakorkoli, najj bo repično ali ogrščično, nam je všeč. Rafinirano ali nerafinirano. Priznam, da slednjega doslej nisem iskala, ga bom pa nabavila ob prvi priložnosti za solate in podobne hladne prelive.
19. nov 2016 21:11
Cila, po moje je to napaka. Oljna repica ali rips je nekaj drugega kot oljna ogrščica. Sta si pa podobni. Iz ripsa se dela ripsovo olje, ki so ga včasih (res ne vem, če še zdaj), uporabljali v industriji za mazanje strojev, kar je dobro vedela tudi Zofka Kvedrova (Vlatka in Mitka). Za človeka je škodljivo, olje oljne ogrščice pa seveda ne.
Lp
20. nov 2016 8:22
Jaz vedno vprašam strička G. Tokrat sem našla kar nekaj zadetkov. Tudi zdaj mi še ni povsem jasno. Tovarna olja Gea napiše, da je to isto olje, kvečjemu je lahko enako pravim jaz. Potem navaja dalje,da je ogrščica različica kolerabe, repica pa bližnji sorodnik strniščne repe. Na koncu izveš, da je do napake prišlo iz srbščine pri prevajanju. Pa imaš iz finfarja drobiž.
20. nov 2016 13:52
Pri tej anketi jaz ne morem sodelovat, ker največ olja, ki ga v naši kuhinji porabimo je tistega Zvezda rastlinskega.........mešamo ga pa z zdravo svinjsko mastjo
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bujta repa
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako