7. nov 2016 17:07
TV gledam samo čez vikend, v LJ mi je crknil pred dobrim letom in sem s tem pravzaprav kar zadovoljna (na ta račun več berem in več spim...).
Na HRT so ob sobotah pravkar prenehali predvajati švedsko nadaljevanko Annika Bengtzon s karizmatično Malin Crepin v glavni vlogi (Marcel Štefančič, jr. bi napisal, da je hotna, potna in motna), pa še zadevala sem se lahko na čudovite panoramske posnetke Stockholma; čeprav so se mi ploti zdeli na več mestih nekoliko votli.
V petek je bil na RTVSLO2 zelo dober češki film Povratna embalaža; za vse, ki smo občudovali Zdeneka Sveraka že v Kolji.
Druga stvar, ki je bila mogoče vredna ogleda, čeprav bi jo mirno skrajšali na polovico ali celo četrtino, je bila pa druga sezona Farga, ki so jo v dveh blokih predvajali na AMC; moram reči, da mi na sploh highly appraised novi modeli TV serij ne potegnejo, začenši z Breaking Bad (tako so kopitarski, da boli glava, od tega, da vzamejo za osnovo kako filmsko uspešnico in pri nje mesarjenju nimajo sramu niti do tako kultnih filmov, kakršen je bil Westworld; prek nategnjene, sicer lepo in skoraj kičasto stunning scenske kinematografije, ki se je pa po nekaj takih razvlečenih epizodah na smrt nažreš, do vsaj enega glavnega karakterja, ki preboleva raka ali za njim umira; vedno si mislim, ja f*ck, saj nisem v službi...).
Edina napaka, ki sem jo naredila v tem času, je bil desetminuten poskus ogleda 1. dela 7 sezone The Walking Dead (vem, sama sem si kriva; nehala sem redno sledit tam nekje od 3. sezone naprej, mislim, da iz 5. in 6. sezone nisem videla niti enega dela, ampak sem potem nasedla propagandi za otvoritev sedme; še zdaj se bridko kesam, da sem gledala tistih prvih deset minut, ker si ne morem izprati dela možganov, kjer imam despite my advanced age še vedno malo spomina...).
lp, proxima